Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Szegedi Várjátékok - nyolcadszor

Szeged - Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Stefánián a Pinceszínház a Szegedi Várjátékokat július 1. és augusztus 1. között. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló előadásokat egyaránt kínálnak.
Évről évre népszerűbb a Szegedi Várjátékok, tavaly már 8754-en váltottak jegyet a rendezvénysorozat előadásaira. Július 1. és augusztus 1. között nyolcadik alkalommal várja ezen nyáron a Szegedi Pinceszínház a közönséget a Stefániára, ahol gyerekeknek, családoknak és kifejezetten felnőtteknek szóló produkciókat egyaránt kínálnak. Kancsár József színművész, a magánteátrum direktora elmondta: a gazdasági helyzetre való tekintettel idén sem emeltek jegyárat: a gyerekelőadásokra 600–800, a felnőtteknek szóló estekre 1000–2500 forintért a Tourinform irodáiban már lehet jegyet váltani.

Három új bemutatóval készül a Pinceszínház társulata: színpadra állítják a Varázslatos Madárijesztő című mesemusicalt, ami a szeretet erejéről és a hitről szól. Megyeri Zoltán színművész rendezi a Szerelem, Óh! című zenés vígjátékot, ami a Jóbarátok humorát idézi. Faludy György költő idén lenne 100 éves, munkássága és emberi nagysága előtt egy koncertelőadással tisztelegnek. A Férfilét című zenés színházi produkcióban 19 olyan új dalt énekel Kancsár József muzsikusbarátaival, amit Faludy verseire és Villon-átköltéseire komponáltak.

A Kapaszkodó-kamaszodót a Némó úszóiskolával és a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rekreációs Tanszékével együtt szervezik: változatos sportprogramokra várják a fiatalokat. A gyermekeknek szóló előadások közül népszerűnek ígérkezik a Robin Hood, a Jancsi és Juliska, a Kisvakond, az Ágacska. Gólyalábasok és kézművesek is várják a publikumot. A Pinceszínház és az úszósuli sporttábor közös programja a Némó-matiné: az interaktív magyar népmesékben gyerekek játszhatják a különböző szerepeket. Kecskemétről a Katona József Színház produkcióját, Goldoni Legyező című komédiáját láthatja a közönség, a Szegedi Egyetemi Színház a Don Quijoték és szerelmesek című produkcióját és Simai Mihály Félszárnyú tündér című meséjét játssza. A Gór Nagy Mária Színitanoda a Sógornőkkel vendégszerepel.

Milyennek képzeled el a világot 30 év múlva? címmel rajzpályázatot is hirdetnek. További részletes információk a programokról és a pályázatról a Pinceszínház honlapján: www.szegedipinceszinhaz.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozná az új bevásárlóközpontok építését a szegedi alpolgármester

Megtiltaná új, 10 ezer négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek építését a csongrádi megyeszékhelyen Nagy Sándor, szegedi városfejlesztési alpolgármester. Tovább olvasom