Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Szembekötős duett

Szeged - A Szegedi Kortárs Balett A tudattalan című új produkciójáról sorra megkérdeztük a táncosokat: ezúttal Fehér Laurát és Finta Gábort.
Fehér Laura és Finta Gábor sem tudja eldönteni, hogy A tudattalan című kétrészes produkció melyik koreográfiája áll közelebb a szívéhez. Szerintük Duda Éva darabja, A Zöld Szalon és Juronics Tamás Semmi és soha című balettje művészi szempontból azonos szintű, miközben teljesen különbözik.

– Évánál könnyebb játszani, mert a karakter szinte rám van szabva, Tamás darabja viszont komoly fizikális kihívást is jelent: őrült és ezzel együtt fantasztikus – mondja Gábor. – Az általam megformált figura párt keres a Zöld Szalonban, és Laura személyében meg is találja.

Fehér Laura és Finta Gábor – még civilben a próbateremben.
Fotó: Frank Yvette

– A férfi tulajdonképpen a nő gyönyörű lábába szeret bele – szól közbe Laura. – Ebben bizonyosan segít a csinos, rövid szoknya és a magas sarkú cipő, valamint a hátat kiemelő szexis felsőrész. A jelmez már önmaga elmond valamit a karakterről – jegyzi meg a csinos táncosnő.

Gábor is felvesz egy öltönyt, alá egy sportos atlétát, hozzá egy reagge-stílusú sapkát, ezután már csak menni kell a zenével, és kész is a szembekötős duett a zöld függöny előtt, ahol hatalmas vörös fotelek is fontos szerepet kapnak.

– Tamás munkájában nincsenek karakterek, a szereplőket egyszerűen két táborra osztja: a Feketék és a Fehérek – a test és a lélek szimbólumai. Tamás ismer bennünket, ezért tudja, hogy mit várhat tőlünk. Az ő darabjában rendkívüli energiákat láthat majd felszabadulni a Szegedi Kortárs Balett közönsége – meséli Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer kiló irodalom Finnországból

Szeged - Február 28. Finnországban a Kalevala napja. Ennek tiszteletére a finn nagykövetség… Tovább olvasom