Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Szociális intézmény épül a szegedi Kaszás utcában - Fotók

Átfogó intézményfelújítási program indult Szegeden, melynek keretében orvosi rendelők, óvodák, iskolák és bölcsődék újulnak meg, valamint hat, idősek nappali ellátását biztosító szociális épület is megújul.
A hat intézményre 700 millió forint uniós támogatást nyert a fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, az összeget önerőből tovább bővítették, csaknem 1 milliárd forintra. A program keretében régi vágya teljesül a móravárosiaknak, ugyanis több mint 141 millió forint uniós forrásból új, nappali ellátást szolgáló szociális intézmény épül a Kaszás utcában – jelentette be kedden Botka László polgármester az ünnepélyes alapkőletételen. A városvezető hozzátette, egyszintes, teljes mértékben akadálymentesített épület lesz étkezővel és társalgóval. A kivitelezést a Dél-Konstrukt Zrt. végzi el, a tervek szerint november közepéig készül el az ingatlan.

Az új épület harminc fő befogadására lesz alkalmas, ezzel váltják ki a Vám téren lévő, a szolgáltatás ellátására alkalmatlanná vált, elavult ingatlant, amely eredetileg sem szociális intézménynek épült, ezért a funkcióját a helyiségek elosztása miatt sem tudja tökéletesen betölteni. Emellett erősen leromlott állapotban van, és gazdaságosan nem oldható meg a felújítása.

Időkapszula is került az alapkő alá a Kaszás utcában, ahol 141 millió forintból új nappali ellátó épül időseknek. Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merre kiránduljunk a hosszú hétvégén? Mutatjuk, mit érdemes megnézni a megyében!

Merre kiránduljunk a hosszú hétvégén? Mutatjuk, mit érdemes megnézni a megyében!
Bakancslistás helyeket kerestünk a megyében, találtunk is rögtön tízet, amelyeket érdemes… Tovább olvasom