Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Vidáman zárták a tanévet a Gemma Központban

A sérült gyerekek fejlesztésével foglalkozó GEMMA Központban vidám műsorral búcsúztatták a tanévet pénteken. Eljött a fiatalokhoz Bartalos Tamás hatszoros kamionhúzó és több szegedi motoros is. Péntek Imréné szerint sikeres volt az év, hiszen a gyerekek sokat mosolyogtak.
Arcfestés, csillámtetoválás, slime, magnetikus homok, bohóc, lufihajtogatás és persze fagyi minden mennyiségben – vidám programokkal zárták a tanévet a Gemma Központ diákjai és pedagógusai pénteken. A fergeteges parti előtt a fejlesztőiskola tanulói búcsúztak el a tanévtől, vidám műsort adtak, verseltek és táncoltak is, sőt ezt követően a pedagógusaik is meglepték őket egy zenés produkcióval. De itt még nem ért véget a meglepetések sora, hiszen a fiatalokhoz Bartalos Tamás, többszörös magyar-, Európa- és világbajnok fekvenyomó, erőemelésben többszörös dobogós sportoló is ellátogatott. Nem is akárhogy: kamionhúzó tudását mutatta be több körben. Az első „felvonásban" az intézmény egyik kerekesszékes tanulójával, Gyurival közösen húzta el a hatalmas járművet.

Hamar nagy zsivaj kerekedett az udvaron, folyamatosan a „Hajrá Tamás!", „Hajrá Gyuri!" felkiáltást lehetett hallani. Az utóbbi „versenyzőnek" elképesztő öröm, hatalmas mosoly volt az arcán, amikor a fehér szörnyeteggel a pálya végéhez, a célba értek. Bartalos Tamás elmondta, számos kihívást teljesített már, volt, hogy három kamiont húzott egyszerre, de egy gyerekekkel teli busszal is megbirkózott már. Jelenleg hatszoros kamionhúzó bajnok. A hangos szurkolást motorok bőgése váltotta fel: Mező Csaba és Gyaraki Zsuzsa szervezésében a tavalyi siker után idén újra ellátogattak a jóérzésű motorosok az intézmény tanévzárójára, hogy örömet szerezzenek a diákoknak. Aki csak tehette, felpattant a járművekre.
Vidáman zárták a tanévet a Gemma Központban - Galéria


Péntek Imréné intézményvezető lapunk kérdésére elmondta, igazán sikeres tanévet tudhatnak maguk mögött, hiszen aki naponta betért hozzájuk, láthatta, mennyire boldogok a tanulók, mennyit mosolyognak. Szerinte ennél több nem is kell, a pedagógusok számára ez a mérce.

– Ez a tanév most különleges volt, hiszen minden évben elutazunk Zánkára, viszont idén 110-en vettek részt a kiránduláson, ilyen még nem volt. Ez szép zárás mindenki számára. Sok eredményt elértünk, több pályázaton jól szerepeltünk, illetve fejlesztéseket is megvalósítottunk. Elkészült például a hidroterápiás szobánk, hamarosan befejeződik a lépcsőház megújítása, és zajlik egy építési projektünk is: az a munka előreláthatóan szeptemberben kezdődhet meg. Nagy szükségünk van még egy szintre az intézményben és egy tornateremre is.

Ezek segítik a mindennapi munkát, ráadásul ősztől telt házzal működünk, az általános, a készségfejlesztő és a fejlesztő iskoláinkban 74 tanuló lesz, ez a szám pedig tovább bővül a 24 nappalis gyermekkel. Sok család kéri a segítségünket, viszont betelt a kapacitásunk. Amíg nincsenek újabb termek, addig nem tudunk több fiatalt fogadni, ezért most az a feladatom, hogy a minisztérium közbenjárását kérjem a mielőbbi építkezéshez – mondta el az igazgató. Hozzátette, a folyamatos létszámnövekedés pozitív visszajelzés számukra – ők eddig 50-60 gyermek befogadására voltak felkészülve. Megtudtuk, nyáron sem pihennek meg: négy héten keresztül táboroztatnak, ezzel is segítve a szülőket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 évesen Amerika legjobb iskolájában tanul majd hegedülni Sztathatosz Sebestyén

19 évesen Amerika legjobb iskolájában tanul majd hegedülni Sztathatosz Sebestyén
Még csak most lesz túl az érettségin, de ősztől már Amerikában tanul a szegedi tehetséges hegedűművész. Tovább olvasom