Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Viharos közgyűlés: az MSZP el sem jött, a Fidesz kivonult

Szeged – Nem született döntés a Széchenyi tér 2/A ügyében. A szocialisták el sem jöttek, a Fidesz kivonult a teremből.

PDF-dömping: a Fidesz-KDNP és Solymos László is pdf-ben küldte el sajótközleményét a közgyűléssel kapcsolatban. Előbbit innen, utóbbit erről a linkről tölthetik le és tanulmányozhatják.

Megékezett az Együtt Szeged Frakció álláspontja is, ez is letölthető.

* * *

9.35: Nem szavazott a napirend elfogadásáról a képviselő testület, vagyis törvénytelen volt a közgyűlés, mondja Gyimesi László az újságíróknak.

9.28: Mózes Ervin tovább magyaráz. Nem ő írta a törvényt, ő csak értelmezi. Solymos megérti a Fideszt, nyilván kínos, hogy nem tudnak az IKV ügyvédjének kedvező döntést hozni. Bohács visszautasítja a vádakat. A Fidesz soraiban kikapcsolták a jelenlétet jelző gépeket. Szavazhatnak-e, ha csupán négy képviselőnyomja meg a gombot, merül fel a kérdés? A jobboldali képviselők felállnak és kimennek. A közgyűlés határozatképtelen. Vége mára. Nem született döntés, továbbra is érvényben a polgármesteri vétó, Mózes Ervin szerint.

Viharos közgyűlés: az MSZP el sem jött, a Fidesz kivonult. Fotó: karnok Csaba (galéria)

9.26: A vita folytatódik. Bohács szerint eleve az előterjesztés is hibás. De, ha a jegyző nem ért egyet, felesleges is a vita. Szerinte csak lejáratják a közgyűlés munkáját. Solymos szerint maga az ügy járatja le az önkormányzatot, és az, hogy előző alkalommal az IKV vezérigazgató ellenében szavazott a Fidesz.

9.20: Mózes Ervin főjegyző ismerteti a jogi helyzetet a szavazás előtt. Bármilyen döntéshez minősített többségre van szükség. Póda Jenő nincs jelen, vagyis ez valószínűtlen. A jogi bizottság módosító indítványáról szavaznak: nem fogadták el. Bohács Zsolt először bekiabál, majd mikrofonba mondja el, hogy nem kell minősített többség. Kéri Mózes Ervint, hogy olvassa fel a vonatkozó törvényt. A főjegyző felolvassa: kell minősített többség.

Gyimesi László (Fidesz) szerint a módosító javaslat befogadásához nem kell minősített többség. Mózes Ervin szerint ehhez kell.

9.19: Solymos szerint a szocialista képviselők nem akranak részt venni ebben a mutyi gyanús ügyben. Szentistványi szerint pont azért kellene itt lenni.

9.16: Szentistványi István (LMP) nem tudja értelmezni a Fidesz december 20-i szavazását, hiszen akkor a vezérigazgató kérte a szerződés megsemmisítését, ám a Fidesz ezt nem fogadta el. Ugyanakkor nem tartja sportszerűnek, hogy nincsenek itt a szocialisták. Ez öngól, mondja.

9.11: Nagy Ferenc IKV vezérigazgató válaszol. Nem tud foglalkozni a nem hivatalos információkkal, ez csak fikció, mondja. Annak ellenére, hogy azt állítják, a Kölcsey utcai ingatlanra lett volna bérlő, szinte lasszóval kell fogni a pályázókat. Nem érkezett hozzá írásos pályázat a Kölcsey utcai ingatlanra korábban. Nem érti, ha most sikerülne kiadni, az miért nem szolgálná az önkormányzat érdekeit. Feljelentést sem tesznek, mert nem tudnak, világít rá.

Solymos László szerint érkezett írásos megkeresés. Szerinte ő okoz kárt a városnak.

9.07: Solymos ismerteti az előterjesztést. A Széchényi tér 2/A-ban jelenleg egy bérlő erőszakos eltávolításáról van szó, mondja. Az IKV ügyvédjének családja már 55 százalékos tulajdonosa az ingatlannak, nyilvánvalóan az egészre pályázik. Most a bérlőt egy Kölcsey utcai ingatlanba költöztetnék, melyet jóval ár alatt adnának. Érdekesek a szerződéskötés körülményei is: mielőtt megszületett volna a Kölcsey utcai értékbecslés eredménye, már el is fogadták a csereingatlant az illetékesek.

9.05: Haág Zalán kíván boldog új évet, a polgármesternek és a szocialista képviselőknek is, akik nincsenek itt.

9.03: Solymos László alpolgármester nyitja meg a közgyűlést. Botka László sincs itt, viszont 15 fővel határozatképes a közgyűlés. Rácz Tibor, a Jobbik képviselője esküt tesz. 

9.00: Hamarosan kezdődik a közgyűlés. A terem meglehetősen foghíjas, a szocialisták nincsenek jelen.

Korábban írtuk:

Egy napirendi pont lesz, mindössze. De nemcsak ezért muszáj szó szerint idézni a meghívót: „az ülésen szó lesz a Szeged, Széchenyi tér 2/A fsz. 6. sz. alatti üzlethelyiség bérlője helyiségcsere iránti kérelme tárgyú, 18920-484/2013. (07.22.) számú felfüggesztett VB határozattal kapcsolatban született 544/2013. (XII.20.) Kgy. sz. határozatról."

Reggel kilenckor kezdenek, ha határozatképesek lesznek. Amennyiben valamiért nem, akkor tízkor Botka László polgármester újra kísérletet tehet az ülés összehívására.

* * *

A Széchenyi tér 2/A-ról eddig egyébként ezeket írtuk

Tovább tekeredik a Széchenyi téri cserehelyiség-ügy
Itt a törvénysértés, hol a törvénysértés?
Majom a vízben: új fejlemény a helyiségcsereügyben
Bevásárol az IKV-ügyvéd családja
Botka felfüggesztette a Vigadó-ügyben hozott döntést

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerjük a kínai orvosdiplomát

Állami gesztus a befektetésekért cserébe – könnyebben boldogulnak a távol-keleti gyógyítók. Tovább olvasom