Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Wikipédia szerkesztőmaraton 1956-ról

Segítsen bővíteni és javítani az 1956-ról szóló szegedi tartalmat a Wikipédián!
Az SZTE Klebelsberg Könyvtár 1956-hoz kapcsolódó relikviák gyűjtését is meghirdeti. Az egyetemi könyvtár arra kéri a szegedieket, hogy 2016. október 17-19-én 10 és 14 óra között az Ady tér 10 szám alá olyan fényképeket, röplapokat, leveleket, tárgyakat, más emlékeket vigyenek be, amelyeket a helyszínen digitalizálhatnak. (A szerzői jogi kötöttségek miatt a könyvtárban csakis a tulajdonos vagy örökös által bevitt anyagok digitalizálhatók, ezért, ha a szomszédban tudnak relikviákról, kérjék meg a tulajdonost: vigye be.)
 
12 órás Wikipédia szerkesztőmaratont rendez 1956-ról október 20-án a SZTE Klebelsberg Könyvtár. Az esemény során profi segítőkkel támogatva lehet majd beletanulni a Wikipédia szerkesztésébe, és egyúttal növelni és javítani a weben található 1956-ról szóló tartalmat, különös tekintettel a szegedi eseményekre és a DélmagyArchív anyagára.
 
Az esemény reggel 9-től este 9-ig tart a könyvtár 3. emeletén a számítógépes kabinetben, és egész nap tanfolyamok és frissítők várják az érdeklődőket. Várják érdeklődő történészek, helytörténészek, hallgatók, SZTE-s és szegedi wikipédisták jelentkezését. Kérdésekre a info@ek.szte.hu címen válaszolnak.
 
Az esemény részletes és folyamatosan frissülő programja a Wikipédián található. A megírásra, bővítésre, javításra váró szócikkekről lista is készült; ha valakinek egy kisebb projekthez van kedve, ugyancsak talál magának szerkeszteni valót.

Hasznos linkek az előkészülethez, anyaggyűjtéshez:
56-os primer történelmi források: DélmagyArchívHungaricana (vidéki hírlapok és sok minden más forrás digitális gyűjteménye), 56-os dokumentumok a MEK-ben és az EPA-ban, OSA 1956-os digitális repozitóriuma, és az 1956-os Intézet. 1956-os linkgyűjteményTerror Háza.
 
MEFESZ-nagygyűlés a szegedi egyetem bölcsészkarának Auditórium Maximum termében 1956. október 20-án. A Móra Ferenc Múzeum fotógyűjteményéből.
MEFESZ-nagygyűlés a szegedi egyetem bölcsészkarának Auditórium Maximum termében 1956. október 20-án. A Móra Ferenc Múzeum fotógyűjteményéből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fonó Klub indul Szegeden

Az országban elsőként Szegeden, a Millenniumi Kávéházban indít klubot csütörtökön a Fonó Budai Zeneház. Tovább olvasom