Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Több mint egymilliárdból újítják fel az útszakaszt

Fábiánsebestyén, Szentes - A 4642-es jelű, Gyomaendrőd–Nagyszénás–Szentes összekötő út 54-es és 68-as kilométer közötti szakaszán, Szentes és Fábiánsebestyén között nagy munka kezdődött. Közel 1 milliárd forintból újítják fel az útszakaszt.
Jelenleg aszfaltozási, padkanyesési, cserjeirtási, marási és kátyúzási munkát végeznek a kivitelező munkatársai, Szentesről Fábiánsebestyén felé haladva. A munkavégzés ideje alatt csak egy sáv járható, jelzőőrök irányítják a forgalmat. A napi munka befejezése után a közlekedők újból két sávon haladhatnak, a forgalomkorlátozásra vonatkozó jelzések figyelembevételével – tudtuk meg Marczin Bencétől, a Magyar Közút Nonprofit Kft. kommunikációs osztályvezetőjétől.

A 12,8 kilométert érintő szakaszon először kátyúznak, két aszfalt pályaszerkezeti réteget fektetnek le. Az autóbuszöblökben leburkolják a padkát. Kijavítják az útárok, illetve az útpadka hibáit is. A teljes beruházás 894 millió forintba kerül. A kivitelező szeptember 8-ra készül el a munkálatokkal.

– Már borzalmas volt az út állapota, szinte ki sem lehetett kerülni a kátyúkat – nyilatkozta lapunknak Kós György, Fábiánsebestyén polgármestere.

– Nagy örömmel fogaduk a felújítás hírét, hiszen településünk lakossága számára rendkívül fontos ez az út, amely a kistérség központjába vezet. Amikor bizonyossá vált, hogy kezdődik a kivitelezés, erről a lakosságot nyilvánosan tájékoztattuk. Hangosbemondó járt körbe a településen, beszámoltunk a munka menetéről, és kértük a lakosság türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségért – mondta a polgármester.

Kós György hangsúlyozta, a másik irányba, Gádoros felé is rendkívül rossz állapotú az út, nehéz a közlekedés. Ígéretet kaptak, hogy egy következő ütemben azt a szakaszt is felújítják, egészen a megyehatárig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Netezzenek a nagyszülők is!

Kutatást végzett a Szentesi Ifjúsági és Diákönkormányzat. Tovább olvasom