Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Tanfolyamhoz kötik a kutyatartást Bécsben

A 40 eurós kurzus kötelező minden bécsi számára, aki július 1-jétől szeretne kutyatulajdonossá válni, és korábban nem tartott kutyát két évnél tovább.
Júliustól kötelező a bécsi kutyatulajdonosoknak egy minimum 4 órás tanfolyamon résztvenni, hogy professzionális gazdikká váljanak.

Az új szabályozás keretein belül felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, melynek célja az emberek és állatok harmonikus együttélése Bécs városában. Ez az intézkedés már jól működik más tartományokban, mint például Stájerországban vagy Felső-Ausztriában.
 
Fotó: TOW_Christian Houdek
Fotó: TOW_Christian Houdek

A bécsi Zöldek (Die Grünen) állatjóléti szóvivője, Rüdiger Maresch kifejtette, hogy a biztonságos és állatbarát kutyatartás mindig a kutyatulajdonosok felelőssége. A kurzus biztosítja, hogy a kutyatulajdonosok már a négylábúak megvásárlása előtt olyan képzésben részesüljenek, aminek segítségével állatbarát és biztonságos környezetet tudjanak biztosítani kisállataiknak.

A szakértő által tartott legalább négy órás tanfolyam alapvető ismereteket nyújt a kutyatartásról, az állatok neveléséről és gondozásáról. A 40 eurós kurzus kötelező minden bécsi számára, aki július 1-jétől szeretne kutyatulajdonossá válni, és korábban nem tartott kutyát két évnél tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenyűgöző a szlovák jazz-énekesnő előadásában a Kis kece lányom

Lenyűgöző a szlovák jazz-énekesnő előadásában a Kis kece lányom
Zuzana Mikulcová egy szál nagybőgő kíséretében adja elő a Bartók Béla által 1907-ben Tolna megyében… Tovább olvasom