Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: GTK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudomány Karának életéről a közgazdász-gazdálkodási szakos Lippai Levente beszélt a delmagyar.hu-nak.
Már lediplomáztam a Gazdaságtudományi Karon, de még mindig úgy gondolom, hallgatói szempontból Szeged a legjobb helyszín Magyarországon, mind a város adta lehetőségeket tekintve, mind a méretéből adódóan. Mindezek miatt nagyon szeretem, ezzel szemben Budapestet annyira nem, hiszen a főváros annyira nagy, hogy számomra már nyomasztó. Szegednek épp az a hatalmas előnye, hogy régióközpont lévén mindenre adódik lehetőség, mégsem annyira brutálisan nagy, hogy több órát kelljen utazni városon belül, hiszen gyakorlatilag fél órán belül bárhova eljutok. Ahogy beszélgetek más ismerőseimmel az ő városukról, arról, hogy mi náluk a helyzet, hogy élnek, mindenki előbb-utóbb irigyelni kezdi a szegedi viszonyokat. Nagyon sok ingyenes lehetőséget találni, a Jeges Estektől az esti úszásig, a kollégiumok szintén bővelkednek a térítésmentes lehetőségekben – ezek minden egyetemista számára nyitottak. Az egyik leginkább irigylésre méltó adottság az ismerőseim szemében az ingyenes tömegközlekedési bérlet.

A legszélesebb képzési kínálatot az egész országban a Szegedi Tudományegyetem kínálja. Fotó: Segesvári Csaba
A legszélesebb képzési kínálatot az egész országban a Szegedi Tudományegyetem kínálja.
Fotó: Segesvári Csaba

Ha jól tudom, a legszélesebb képzési kínálatot az egész országban a Szegedi Tudományegyetem kínálja. Emellett a bölcsész-, közgazdász-, jogász- és orvosképzés tekintetében a szegedi nemegyszer megelőzi az Eötvös Loránd Tudományegyetem hasonló kínálatát. Nemcsak ebben a tekintetben egyedülálló ez az egyetem, hanem az oktatás színvonala és az oktatók felkészültsége miatt is. A Gazdaságtudományi Karon képzett oktatók tanítanak bennünket, és nagyon jó hangulat uralkodik a karon. Minden tekintetben hallgatóbarátnak ítélném az itteni légkört, sőt véleményem szerint a még a többi karon gyakori hallgató és Tanulmányi Osztály közötti konfliktusok sem jellemzőek. Mindenki nagyon kedves velünk, foglalkoznak a problémáinkkal, készségesen segítenek mindenben azoknak, akik hozzájuk fordulnak.

Lippai Levente,
GTK, közgazdász-gazdálkodási szak

Olvasóink írták

  • 2. sevenof9 2011. február 08. 12:20
    „es ezt a hallgatot az elozo rektor szponzoralta...
    mernokkepzes,na igen. Pubikam hallottal mar a BME nevu intezmenyrol? Azert,mert az universitas bekebelezte az elelmiszeripari foiskolat,nem lett mernokkepzes az SZTE-n. Papiron,no igen,abban nagyok vagyunk...”
  • 1. a_szamoán 2011. február 08. 10:14
    „Az esti úszás már a múlté pajti...

    Mellesleg ki is vagyok bukva rajta. Persze ha nincs rá keret akkor megértem, de akkor se 0 Ft-ról 700-ra emeljék egy alkalom árát. Én heti 3x jártam átlagban most 2100 Ft-ot kellene kipengetnem ezért, és bevallom csóró diákként nem telik ilyesmire. Max egy ezrest hetente. ehh.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: ÁJTK

A Szegedi Tudományegyetem Állami és Jogtudományi Karának életéről a joghallgató Rózsahegyi Ádám beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom