Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

A kormánybiztos demonstrált a papoknak

Kondorosi Ferenc szerint a misénél használt bormennyiség után nem színeződhet el a szonda. Az RTL Klub híradója csütörtökön megkérte a kormánybiztost, hogy igyon meg fél deci bort, annyit, amennyit nagyjából egy pap három mise alatt megiszik, majd megfújatták vele a szondát. Kondorosi Ferencnek igaza lett.
Van olyan nap, amikor 5 misét is tart egy pap - mondta Sebestyén Molnár Árpád, a Pécsi Székesegyház káplánja. Vidéken ráadásul egymástól távol esnek a szertartások, így a papoknak gyakran utazniuk kell, autóba kell ülniük - tette hozzá.

Január 20-a óta a rendőrök azonnal elveszik a jogosítványt, ha elszíneződik a szonda. A Püspöki Konferencia titkára ezért írt levelet az igazságügyi és rendészeti miniszterhez. Német László szerint a szentmise lényegéhez hozzátartozik a bor használata, ezért szeretné, ha a papokkal kivételt tennének, és nem vonatkozna rájuk a zéró tolerancia.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos szerint a papoknak nem kell aggódniuk, mert a misén fogyasztott mennyiség nem színezi el a szondát. Mindezt arra alapozza, hogy egy püspök azt mondta: a miséző papoknak elég egy csepp bort fogyasztaniuk. Maga a kormánybiztos is megivott annyi bort, amennyi több mise után egy papban lehet, és valóban nem színeződött el a szonda.

Olvasóink írták

 • 4. S.Grandpierre Cecília 2008. január 25. 22:04
  „Ha a fentiek igazak, hogy nem színeződhet el a szonda egy pohárnyi bortól, akkor miért írta a délmagyar valamelyik számában a múlt héten, hogy már egy konyakmeggy is a jogósítványba kerülhet? Akkor miről van szó? De jó, hogy megint van egy figyelemelterelő téma a népnek. Addig lehet folytatni a nép vagyonának eltékozlását. Jól át kellene gondolni a témát, mert a törvények mindenkire vonatkoznak. De ez csak púder.Akik hozzák a törvényeket, saját maguknak mindig hagynak jónéhány kiskaput. Őket kell gondolkodásra bírni/?/ hogy oldják meg ezt a kérdést tisztességgel, figyelembe véve a szentmise szertartásának tiszteletben tartását. Végre egyszer hoznának egy normális törvényt! S ha ezt megoldják, lehetne az ország aktuális, sürgetű ügyeivel foglalkozni, és visszavásárolni azokat a nép vagyonát képező ingatlanokat, beruházásokat, amelyeket rosszhiszemüleg eladtak.”
 • 3. anna 2008. január 25. 08:39
  „Nincs veszteni való, egyébként sem tűrik meg a környezetükben a szekfűt, még akkor sem ha nem vörös. Azt csodálom, hogy a vörösbort még nem tiltották be.
  Lehet, hogy a madarakat is kiátkozták, azért taknyosodtak be. Mindenesetre a Szadesz komoly erőfeszítést tesz, a színváltó libaállomány pótlásra.”
 • 2. LAc 2008. január 25. 00:30
  „Nem is fogják buzdítani a híveket, hogy szavazzanaka a pirosakra... MAjd a másikra! Mint eddig!

  Ugye-ugye?!”
 • 1. Cseter János 2008. január 24. 21:01
  „Senkinek sincs félnivcalója, ha nem mszineződik el a szonda! A paok is emberek és ha gépjárművel közlekednek a KRESZ Őrjuk is vonatkozik ép úgy mint Kondorosi úrra! Az olyenemberektől, akik a törvény alól kibúvot keresnek akármilyen célból, megkellene vonni a mentelmi jogukat! Ugyanis ez a tett nem más mint a hivatai visszaélési kisérlet, azaz befolyással való üzérkedésnek a kisérlete!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levágta a saját fejét egy rab Sátoraljaúlyhelyen

Levágta a saját fejét egy rab csütörtökön egy fűrészgéppel a sátoraljaúlyhelyi börtön tanműhelyében.… Tovább olvasom