Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Az Unióban Magyarországon hal meg a legtöbb szívbeteg

Európában a különböző szívbetegségek következtében évente több mint 2 millió ember hal meg. Ami 2006-ban 192 millió euro, azaz átszámítva 49.5 milliárd forint veszteséget okozott - jelentette az AFP francia hírügynökség az uniós egészségügyi szervezetek csoportjának kedden nyílvánosságra hozott együttes közleménye alapján.
Az Európai Kardiológusok Társasága és a Európai Szívhálózat nevű szervezetek statisztikai kutatásának eredményei alapján rendkívül nagy az eltérés az Unió tagállami között abban, hogy hányan halnak meg szivbetegségekben, amelyek két fő oka a koszorúverőér-betegségben és az infarktus.

A vizsgálat azt mutatta ki, hogy az Európa Unió keleti és északi országai közül néhányban hétszer annyian halnak meg szivbetegségekben, mint nyugat-európai országokban.

A friss kutatási adatok alapján Magyarországon, Litvániában, Szlovákiában, Észtországban és Lettországban halnak meg a legtöbben a különféle szívbetegségek következtében.

A legkevesebben pedig Franciaoszágban, Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban és Svájcban.

A halállal végződő szívbetegségek 2006-ban 192 millió euró, azaz átszámítva 49.5 milliárd forint veszteséget okoztak Európában. Az összeg 57 százaléka orvosi ellátásra ment el, 21 százaléka a termeléskiesés, 22 százaléka pedig a megelőzésre fordított összeg.

A tanulmány szerint a szívbetegségek átlagban 391 euró, vagyis 100 ezer forintos költséget jelentenek fejenként.

Olvasóink írták

 • 3. waterbear. 2008. február 27. 11:20
  „Na a végén csak oda lyukadunk ki, hogy a betegek kárt okoznak a gazdaságnak.
  "A friss kutatási adatok alapján Magyarországon, Litvániában, Szlovákiában, Észtországban és Lettországban halnak meg a legtöbben a különféle szívbetegségek következtében."

  Furcsa, pedig állítólag ezekben az országokban is nő az életszínvonal, lassan megvásárolható árúak lesznek a tejtermékek, a sajtok, gyümölcsök, nő a GDP, és nem kapnak infarktust a számlák megérkezésekor...
  Vagy ezek az országokban nem így van?

  Csúnya csúnya szívbetegek, tessék befizetni majd + 100000Ft-ot az Államkasszába azon a pár millión kívül, amit eddig is be tetszettek fizetni...!”
 • 2. Kapuvári 2008. február 27. 10:43
  „Ez az!megcsináltátok 2%-osok!”
 • 1. Kért Elek 2008. február 26. 22:15
  „A számlákat megkapva ez már nem is hír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyűjti az aprót a Máltai Szeretetszolgálat

Az eredeti határidőnél tovább, március 9-ig gyűjti az egy- és kétforintos érméket a Magyar Máltai… Tovább olvasom