Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Egy eddig ismeretlen Munkácsy képet állítottak ki

Szekszárd - Egy eddig ismeretlen Munkácsy képet állítottak ki a szekszárdi Művészetek Házában. Egy férfi portrét ábrázol, létezéséről sokáig nem is tudtak. A festmény, más Munkácsy alkotásokkal együtt, március 8-ig látható.
A festményt az 1880-as években készíthette Munkácsy. Egy férfi portrét ábrázol. Feltehetőleg egy bizonyos Adolf Jullient ábrázol, aki zenetörténész, és Munkácsy barátja volt. Ezen a képen kívül egy önarcképet is dedikált neki, az jelenleg a budapesti Nemzeti Galériában látható. A most kiállított alkotás sokáig egy francia kisváros aukciós házában volt, tőlük vette meg egy magyar aukciós ház tulajdonosa. Tőle pedig Pákh Imre magángyűjtő vásárolta meg, csaknem 50 millió forintért. A kép a szakirodalomban sem szerepel.

"Munkácsy több mint hatszáz képet festett, de ezek közül csak háromszázat ismerünk. Tehát bármikor, bárhonnan előkerülhetnek még Munkácsy alkotások." - mondta Pákh Imre, a kép tulajdonosa.

A képről a három legtekintélyesebb Munkácsy szakértő is megerősítette, hogy eredeti. Más Munkácsy alkotásokkal együtt, március 8-ig látogatható a szekszárdi Művészetek Házában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő pénzügyi kockázatot jelentenek az önkormányzatok

A magyar gazdaság jelenlegi helyzetében nő az önkormányzatok jelentősége a konvergenciaprogram… Tovább olvasom