Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Konkrétumok nélkül beszélt adóreformról Gyurcsány

A társadalmi-gazdasági modell átfogó megújítására van szükség - mondta Gyurcsány Ferenc a szerdai kormányülés szünetében, amelyen áttekintették a gazdasági válság kapcsán eddig hozott és a még szükséges lépéseket.
A miniszterelnök továbbra sem árult el konkrétumokat a terveikről, csupán annyit, hogy átfogó szociális és adórefomra van szükség, de nagyarányú adócsökkentésre nincs lehetőség.

A kormányfő tájékoztatása szerint a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen sem hangzanak majd el "konkrét számok", szerinte először a válságkezelés kereteit kell meghatározni ugyanis. Az Országgyűlési tavaszi ülésszakának kezdetekor, február 16-án már a konkrét számokat is tartalmazó részletes megoldásokról lehet beszélni, az ezt követő pár héten pedig be kell nyújtani a normaszövegeket - mondta.

A miniszterelnök a szükséges lépések között kiemelte, hogy átfogó szociális és adóreformra van szükség, amelynek filozófiája azt a foglalkoztatási reformot követi, amit decemberben fogadtak el. A kormányfő kitért arra is, hogy radikális adócsökkentésre továbbra sem lát lehetőséget.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy pénzügyminiszter új prognózisa szerint változatlan feltételek mellett idén 2-3 százalékos lehet a gazdasági visszaesés és 2,5-3 százalékos az infláció.

Olvasóink írták

 • 13. hazaipalya 2009. február 01. 20:59
  „a mélymagyart nézzétek meg /utolag.com/ nagyon jooo volt. idézem: a köv.tüntetésen mindenki vigyen magaval papirgalacsinokat és dobálja a levegöbe" :) "majd meglátjuk mi lesz"”
 • 12. comet 2009. január 29. 11:42
  „Gyurcsány Ferencet elkövetett törvénysértései alapján kellene felelősségre vonni és ennek indítványozását a legfőbb ügyésznek kéne megtenni. Fletót védi a ´miniszterelnök támadhatatlansága´ de azért lehetne szólni neki mint ahogy Olmertnek is szóltak Izraelben hogy mire számítson (Olmert mindjárt fel is ajánlotta lemondását). Hogy mire gondolok: (a gyors meggazdagodását eredményező fiktív kft és előnyös ingatlan szerzési-bérletbe adási stb. ügyeken kívül)
  - Csalással nyert választás. (elismerte hogy társaival folyamatosan hazudott és ezt a beismerését azóta többször megerősítette.Az alkotmány értelmében amúgy ezért újabb választásokat kellett volna kiírni. Ha kiderülne pl. hogy Bush hazudott Irakkal kapcsolatban az ottani törvények szerint ki is végezhetnék!)
  - A 2006. okt 23-i szabálytalan és brutális tömegoszlatásban vállalt szerepért.
  - az ellenzék rágalmazásáért (fasisztázás) és a magyar nép gyalázásáét és rágalmazásáért (kurva, tetves ország, reform ellenesség stb.)
  Gyurcsány Ferenc pszichiátriai vizsgálata csak a felelősségre vonásával páthuzamosan jöhetne szóba, amivel amilyen rafkós biztos élne is. Amennyiben viszont már most kezelés alatt állna, úgy a köztársasági elnök felelőssége növekedne meg akinek a lelkén szárad a szavazások megismétlésének elmulasztása, és a kormány törvény szegései feletti szemet húnyás.”
 • 11. .suhym. 2009. január 29. 11:05
  „"Gyurcsány: Szembe kell nézni a hazugságokkal"

  Nagy szerencse, hogy Steindl Imre zseniális építész volt anno, mert különben már rádőlt volna a Parlament épülete erre a pszichiátriai eset hazudozóra!”
 • 10. achilleus 2009. január 29. 08:36
  „Sajnos Magyarországon nincs olyan - Alkotmánybírósághoz hasonló jogkörű ORVOSI szerv, amely elmeorvosi vizsgálatra küldhetné ezt az embert. Az elmebetegségek egyik legfontosabb jellegzetessége, hogy az veszi észre utoljára (ha ugyan észreveszi), aki szenved benne. Gyurcsány immáron nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz, ideje lenne, ha valakik felébrednének. Sajnos, úgy hírlik, hogy "aktákkal" tartja fogva a párttársait, mindenesetre eddig azonnal lecsapott az ellene szervezkedőkre, mindig akadtak, akik elvégezték a piszkosmunkát.”
 • 9. KolompárRómeó 2009. január 29. 08:34
  „Nem en irtam, de tetszik!

  Korábban: 1200 milliárdos adócsökkentésre van szükség elvtársak (Népszabadságban fizetett hirdetés formájában - közpénzek tízmillióiból - megjelentetett "Megegyezés" címu dolgozat/esszé/vitairat/program)!

  Tegnapelott: az adócsökkentés csupán "populista demagógia", "voodoo" politika.

  Tegnap: adócsökkentésre van szükség elvtársak, mert a magas adók gátolják a gazdaság növekedését.

  Ma: nincs lehetoség adócsökkentésre, ezért "átrendezést" fogunk végrehajtani (sajtótájékoztató).

  Holnap?: kapjátok be az összes f*szomat, úgy megemelem az adótokat, hogy bele gebedtek büdös magyarok! Örüljetek, hogy nem lövetek közétek!”
 • 8. .suhym. 2009. január 29. 07:55
  „"...Konkrétumok nélkül beszélt adóreformról Gyurcsány.."

  Ma adót csökkentünk, holnap nem csökkentünk adót, ma adóreformok kellenek, holnap nincs lehetőség az adóreformokra....és így tovább a végtelenségig, regnálásuk óta.....hazugság, hazugság hátán....

  Vannak konkrétumok, hogyne lennének: pl. , hogy 2002 óta - ami ugyebár HÉT és nem 10 év, mint Surányi mondta- folytatott felelőtlen gazdaság politikával sikerült az országot olyan mélységekbe zülleszteni, ahonnan több évtizedes igencsak kemény munkával van esetleg esély nagy nehezen kikecmeregni!”
 • 7. Natasha 2009. január 29. 07:47
  „Zoltankis!
  Minden szava igaz Ibolyának.”
 • 6. zoltankis 2009. január 28. 21:35
  „részlet: Gyurcsány, gyakran a ,,hány óra van?" típusú kérdésekre sem képes tényszerű választ adni
  Cím: Gyurcsány szóbelizik
  Bevezető: Mikes Kelemen rodostói magányában a tenger mormolását hallgatta, s képzeletében Rákóczi nagy lelke lebegett előtte. A távolból hazájára gondoló magyar, ma az Internet jóvoltából, Gyurcsány Ferenc beszédeit, felszólalásait és vitázásait nézi és hallgatja. Jobb lenne, azonban, ha a világ legmostohább zugában is a tenger mormolását hallgatná...

  részletes kórkép: http://www.huncor.com/ibolya/gyurcsany.htm
  készítette: Kaslik L. Ibolya, a torontói elmegyógyintézet nyugalmazott osztályvezetője”
 • 5. comet 2009. január 28. 20:45
  „achilleus
  a pszichiáter után kisebb az esélye a bíróknak és smasszereknek. Még kitalálnák hogy ne beszámítható.”
 • 4. KolompárRómeó 2009. január 28. 19:08
  „3. hozzászólás achilleus 2009.01.28. 18:39

  Vagy kényszerzubbony.”
 • 3. achilleus 2009. január 28. 18:39
  „comet 2009.01.28. 18:07
  Nem pszichológusok kellenek ide, hanem pszichiáterek.
  Aztán eredménytől függően ügyészek, bírók, smasszerek.”
 • 2. KolompárRómeó 2009. január 28. 18:33
  „Meccsoda meglepő hír! Konkrétumok nélkül beszél ez az orvosi eset évek óta. Mi a fura ebben?”
 • 1. comet 2009. január 28. 18:07
  „csak akkor lehetünk nyugodtak ha gondolatait nem közgazdászok hanem pszichológusok elemzik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozó aláírások a napi standolás ellen

Már több ezer vendéglátó vállalkozó tiltakozó aláírását gyűjtötték össze a Kereskedők és Vendéglátók… Tovább olvasom