Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Mikulásképzést indítanak a minőségi télapó-szolgáltatásért

Mikulásképzést indít három mikulásszervezet, hogy a jövőben csak olyan télapókkal találkozhassanak a gyerekek, akik teljesen fel van készítve a feladatra. A tapasztalatok szerint ugyanis mostanában egyre több a nem minőségi szolgáltatás.
Több mikulásszervezet is úgy véli, hogy az elmúlt években rossz irányba halad a mikulásszolgáltatás, rengeteg nem minőségi télapó jelent meg véleményük szerint a piacon.

Éppen ezért a Magyar Mikulás Alapítvány, a Mikulásszolgálat.hu, illetve a nagykarácsonyi Mikulás úgy gondolták, hogy aláírnak egy megállapodást, amelyben a Mikulással szemben támasztott alapvető elvárásokat fogalmazzák meg - mondta el Bálint György, a program indítója.

Mint mondta, ezek egyrészt fizikai adottságok: egy télapónak ugyanis legalább 170-175 centiméter magasnak és erős testalkatúnak kell lennie, illetve kellemes, mélyebb orgánumú hanggal kell rendelkeznie.

Emellett fontosak a belső jegyek is: nagyon jó kommunikációs készségre van szüksége egy Mikulásnak, ismernie kell a gyermeklelket és persze szeretnie a kicsiket. Bálint György beszélt arról is, hogy emellett egy képzést indítanak, hogy minőségi télapók foglalkozzanak a jövőben a gyerekekkel.

A leendő Mikulások felkészítését különféle szakemberek végzik, úgy mint gyermekpszichológus, vagy drámapedagógus. Külön foglalkozásokon tanítják majd a sminkelést, illetve szituációs feladatok közben gyakorolhatják, hogy egy-egy helyzetben hogyan viselkedjenek a gyerekekkel.

A képzés végén a frissen végzett Mikulások vizsgát tesznek, a megkapott papírral pedig megkezdhetik a téli munkát - mondta Bálint György. Hozzátette: természetesen nem csak Mikulásokat képeznek, hanem krampuszok és a télapó segítői is kitanulhatják a szakmát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsony termés, jó felvásárlási ár a mezőgazdaságban

Rendkívül nehéz évet zár a magyar mezőgazdaság 2007-ben - így értékeltek a hajdú-bihari szakemberek… Tovább olvasom