Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Milyen beruházásokat állítana le Orbán Viktor?

Választ vár az MSZP arra, hogy melyek azok az állami beruházások, amiket a Fidesz hatalomra kerülése esetén leállít.
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy választ kell kapniuk a beruházóknak, a fejlesztéseket tervező településeknek arra hogy mik szerepelnek a fekete listán, mik azok a beruházások, amelyek leállításáról a hírek szerint Orbán Viktor beszélt, zárt körben.

Lendvai Idlikó szerint ki kell derülnie annak, hogy az ország felelős vezetését tűzte ki célul Orbán Viktor hatalomra kerülése esetén, vagy pedig egyfajta dodzsem politikát, amikor nekimegy mindennek, amit egy előző kormány indított el.

A szocialista politikus szerint jelenleg több tízezer munkahely, többezer hazai és vállalkozás, 1200-1400 milliárd uniós forrás szerepelhet azon a fekete listán, amelyek áldozatul eshetnek Orbán Viktor beruházás leállításának. Lendvai ildikó szerint választ kell kapni arra, hogy mik a tervei a Fidesz vezetőjének, azzal az 5-600 iskolával, ahol állami támogatással újítják fel az épületeket, vagy a 20 leghátrányosabb kistérség szakrendelője, ami ugyancsak állami támogatással létesül. "Valami bűzlik a Fidesz programalkotó műhelye környékén" -mondta Lendvai Ildikó, utalva arra, hogy Orbán Viktor legközvetlenebb munkatársai sem cáfolták egyértelműen a csütörtökön nyilvánosságra került híreket, csak annyit mondtak, hogy ilyen tervek nem szerepelnek a Fidesz programjában, illetve nem tudják pontosan mit mondott Orbán Viktor.

Az Index csütörtökön hozta nyilvánosságra állításuk szerint Orbán Viktor zárt körben elmondott gondolatait, amiben egyebek között arról beszél, hogy hatalomra kerülésük esetén több nagy állami vberuházást, így a 4-es metró építését és több autópáyla építést is leállítanak.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Feri 2008. május 26. 10:21
  „talán egy kicsit okosabbak leszünk.
  Egyébbként az index.hu - ról eddig is meg volt a véleményem.
  Kezdi a kampányt az mszp és a sajtója! Valamire készülnek?!
  http://kecskemet.hir6.hu/cikk/9871/080523_ujabb_reszletek_orban_zart_koru_beszedebol”
 • 44. mai 2008. május 25. 07:10
  „Emberek, kérem, ha lehetne kulturáltabb szavakat és gondolatokat megfogalmazni e vitában. Sokkal komolyabb kérdésekről, tényekről, következményekről is szó van, szó lehet. Például arról, hogy figyeljünk csak oda Kéri László politológus reakciójára az ügy kapcsán. Ő volt a rendszerváltozást követően az MSZP eszmerendszere mellett érvelő elsőszámú politológus a magyar médiában eddig. Most első kézből vetheti össze az igazságot az ő általa szervezett (ezért felelősséget is érző) szakmai vitán elhangzottak és Gyurcsányék által most az Orbán elleni támadásra használt "érvek" között. Azt hiszem az MSZP most elveszti (elvesztette) leghűségesebb média propagátorát, érvelőjét. Tessék csak követni az eseményeket, s Kéri viselkedéséből levonni az "ügy" igazság tartalmát.”
 • 43. teszetosza 2008. május 24. 18:06
  „A sorozatos elqrásokat nem befolyásolja a felvétel! Attól még nagy sz@rban vagyunk! Állam, önkormányzatok, cégek és állampolgárok eladósodva, gazdaság a padlón... Egy előrehozott választás megoldaná a magyar emberek problémáit!”
 • 42. nickboy 2008. május 24. 16:27
  „Alig várom már, hogy végre nyilvánosságra kerüljön az a hangfelvétel.... (ha létezik egyáltalán)

  Akkor végre meghallhatnánk, hogy mi is hangzott el valójában!
  Akkor nem kellene ilyen miracle féléknek, meg Lendvai-Gyurcsány féléknek az idióta képzeteiket napokon keresztül hangoztatni.

  Egyébként van egy olyan érzésem, azért nem tették még közzé a felvételt .... (hangsúlyozom, ha létezik egyáltalán) ...... mert semmi olyan nincs benne, ami negatív lenne az ellenzékre nézve. És így sokkal jobb a kormánypártnak és a kiszolgáló médiának, mivel azt mondanak, amit akarnak....... nem arról kell beszélniük, ami ott valóban elhangzott.

  Tehát a legtisztább az, ha meghallgatjuk a hangfelvételt!!!”
 • 41. miracle 2008. május 24. 13:58
  „"Kikérik maguknak a Kéri László politológus vezette Szerda esték klub tagjai, hogy bárki politikai célokra használja fel összejövetelüket, ezt a klub szombaton tudatta az MTI-vel."
  Kit érdekel, hogy kikérik. GYF-et sem kérdezte senki, hogy az őszödi beszédét szabad-e politikai célokra másoknak felhasználni.

  "A politológus szerint hangfelvétel készült a beszélgetésről, és az szivárgott ki"
  Így jártak. Ismerős ez valahonnan?

  "Orbán Viktor a Blikknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában kijelentette, nem volt helyes, hogy durván beszélt a miniszterelnökről egy zártkörű beszélgetésen. "Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkiről sem helyes ilyen durván beszélni""
  Aha, szóval mégis mondta.
  Kicsúszott, mi? OV-nek kicsúszhat, GYF-nek nem csúszhat ki, ugye?
  OV a másikat is szapulhatja, GYF-ék csak magukat szapulták, az is baj volt.

  "A Fidesz elnöke a Hírszerző szerint azt is mondta, ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat"
  Csak nehogy előkerüljön tényleg az a hangfelvétel, mert lesz min magyarázkodni.”
 • 40. Turull 2008. május 24. 13:09
  „miracle!
  Feriék besz@rtak az előrehozott választásoktól! Attól félnek, hogy ha nyer a Fidesz az előrehozott választásokon, akkor királlyá koronázzák Orbán Viktort! :)”
 • 39. miracle 2008. május 24. 12:31
  „kihez is szólok?

  Ja a fidesz-tábornak is van kártyája még válogathat is: kommunistázás, zsidózás, bolsevikozás. A többség az se tudja mi fán teremnek. Abban egyébként egyetértek, hogy az MSZP bizony jobboldalibb párt, mint a fidesz. De ez főleg azért van így, mert a fidesz mindig épp ellenkezőjét akarja, mint az MSZP. Hát ez az ellenkező most részben szocialista, sőt kommunista elemektől hemzseg, mert "így jött ki", De persze ha kell liberalisták, ha kell vallásellenesek, ha kell mélyen vallásosak. Csak a vak nem látja a pálfordulásaikat.”
 • 38. Gatya 2008. május 24. 10:04
  „Szandokán írta:
  Lendvainak csak ellehet hinni! Ez kb. olyan mint a gázáremelés, vagy a rendőrpalota elleni támadás.
  www.youtube.com/watch?v=H7Vb0bDziR4

  Mi az vissza jött Ron Webwer? Taktika: mindenért Ortbán a felelős, ha sapka van rajta "azé", ha nincs rajta sapka "azé"!
  Lendvai elvftársnő - "hangosan mondom hogy mindenki megértse, nem lesz gázáremelés..." Szemét hazug banda Gyurcsánnyal az élen!”
 • 37. 4 2008. május 24. 09:33
  „Nem a Viktorka pártja volt amelyik, nem szavazott, sőt fellázatt mikor a parlamenti létszámaot csökkenteni akarták ??”
 • 36. Ful 2008. május 24. 09:23
  „Jól elvitatkozgattok azon, hogy melyik szar a büdösebb...”
 • 35. mai 2008. május 24. 06:04
  „Van itt egy felvetett, de meg nem válaszolt fontos részlet a "zártsággal" kapcsolatban. Miracle vetette fel. Az adott esetben egy egyetemi szakkolégiumi rendezvényről van szó. Amíg egy rendes egyetemi tanóra teljesen nyílt bárki érdeklődő számára (azokon - ha betartja a megjelenés és viselkedés helyi rendjét - bárki részt vehet) addig egy szakkolégiumi óra, találkozó teljesen más. Minden szaknak, tudomány területnek megvannak ezek a rendezvényei, ahol az adott szakterület adott kérdéseit vesézik ki mindenféle - nem nyilvánosságnak szánt - korlát átlépésével éppen az új módszerek, megoldások keresése, feltárása érdekében. Ha itt csak és kizárólag a nyilvánosság lózungjait, lexikális ismereteit lehetne ismételgetni, akkor az egésznek nem lenne semmi haszna. Nos, egy ilyenre hívták, s volt jelen O.V. Éppen ilyen szakkolégium inspirálta a Fidesz létrejöttét - lásdd Bibó Kollégium. Semmi kivetni való nincs abban, hogy a megbeszélés során furcsaságok hangzanak el.”
 • 34. Szandokán 2008. május 23. 23:32
  „Lendvainak csak ellehet hinni! Ez kb. olyan mint a gázáremelés, vagy a rendőrpalota elleni támadás.
  www.youtube.com/watch?v=H7Vb0bDziR4”
 • 33. kihez is szólok? 2008. május 23. 23:18
  „Meg nem nevezett szomszédos országokban dívik a "magyar kártya" kijátszása, amit a szocialisták azért mégsem tehetnek Magyarországon. Mivel riogassák az állampolgárokat, mivel toborozzák szavazó bázisukat? Lefasisztázzák a tőlük más nézeteket vallókat. Mivel a Fidesz nem teheti meg, hogy a szóbeli elhatárolódáson túlmenően lelője a szélsőségeseket, nos ez a kártya állandóan kézben tartható. Fogadóképes a közeg, mert azzá tették évtizedeken át.”
 • 32. Bingo 2008. május 23. 23:07
  „28!
  A baloldal nem csak a tisztességtől áll messze, hanem a magától a baloldaliságtól is.”
 • 31. Bugyi 2008. május 23. 23:05
  „28-aska !Egyetértünk,mert nekem is ez a véleményem a jobboldalról !
  Főleg,ha a szélsőségesektől sem határolódnak el.Mint Makó a Déli-sarktól,olyan távol vannak.
  Ezt az én véleményemet, hangosan is lehet mondani,nem kell itt sugyorogni !Ezt a többség tudja.”
 • 30. mai 2008. május 23. 23:00
  „Elfogadom, nincs neheztelés bennem...”
 • 29. Bugyi 2008. május 23. 22:55
  „27.mai ! Elnézést,nem akartam megbántani,lehet,hogy félre értettem v.mit.”
 • 28. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 23. 22:48
  „A mai baloldaliság olyan messzire áll a tisztességtől, mint Makó Jeruzsálemtől! Ezt csak halkan mondom, de jobb ha tőlem tudjátok!”
 • 27. mai 2008. május 23. 22:33
  „Kedves 26. Hozzászóló, lehet, nem hiszi, de az MSZP alapító tagja voltam több évtizedes MSZMP tagságot követően... De a tisztességet tartottam mindig szem előtt. Megfigyelt is voltam, amúgy alaposan.”
 • 26. Bugyi 2008. május 23. 22:21
  „mai
  Azt az oldalt értékeli amelyik önnek szimpatikus, azaz más látószögből.Engedje meg,hogy mi másként lássuk!
  gatya, gazdag a lelked,mert OV.-ral van a gatyád is kihímezve.
  Be ne mutasd,be ne mutasd, meg elégszek ennyi ismeretséggel.
  Gazdagságtól duzzad a lelked,sajnos neked Orbán az istened.Ezért vagyunk mi lelkiekben gazdagabbak,mert közelről kárt tenne a lelkünkben.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt az elnökjelölés az MTV-nél

Nem tartották meg az MTV pénteki elnök-jelölő tanácskozását, miután a kuratórium szabad demokrata és… Tovább olvasom