Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Orbán Viktor Székelyföldre látogatott

Magyarországnak kötelezettségei vannak a határon túli magyarokkal szemben - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap, Sepsiszentgyörgyön.
Magyarországnak kötelezettségei vannak a határon túli magyarokkal szemben, elsősorban védelmet, biztonságot és magabiztosságot kell nyújtson - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap, Sepsiszentgyörgyön. A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Párt választási kampányrendezvényén vett részt.

Az unitárius templomban tartott istentiszteletet követő népgyűlésen Orbán úgy fogalmazott: olyan embereket érdemes kitüntetni a bizalommal, akiknek egy igazságuk van, a kárpát-medencei magyarság számára pedig ez az autonómiát jelenti.

A Fidesz-elnök vasárnap Csíkszeredában egy konferencián vesz részt, melynek témája az autonómia, este pedig Székelyudvarhelyen Tőkés László EP-képviselő irodájának avatásán is jelen lesz, majd a Millenniumi Emlékoszlop leleplezési ünnepségén vesz részt.

A Fidesz sajtóközleménye szerint a párt elnöke megtiszteltetésnek tartja, hogy Csíkszereda polgármestere a napokban Pro Urbe díjjal tüntette ki, azonban az ügy kampánytémává válásának elkerüléséért a díjat mindössze az önkormányzati választás után veszi át.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. Lemba 2008. június 01. 21:35
  „Polgartarsak, miert egymast szidjatok? Igy jatszanak a mai "politikusaink" velunk.
  A kovetkezo informacioval minden szemelyeskedo vitat sikerult eddig lezarnom. Hat kezdjuk:
  A "Júli-dokumentumrészleg" említésétől még ma is számos politikus, művész, közéleti személyiség retteg. A "Júli"-ban található ugyanis az a lista, amely tartalmazza annak a csaknem tizenötezer lakásnak a privatizációs anyagát, amely állami tulajdonból a kedvezményezett magánszemélyekhez - főként a rendszerváltoztató politikai elithez - került, az akkori gyakorlatnak megfelelően mélyen diszkontáron. A Fővárosi Ingatlankezelő (FIK) dokumentációját még 1997-98 fordulóján megbízási szerződéssel adta át a Horn-kormány egy magáncégnek, a Tabula Julianus Kft.-nek. A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik. A rendszerváltó politikai elit szinte minden tagjának ingatlanhoz jutásáról őriztek feljegyzéseket, és megtalálható volt az is, kihez milyen áron kerültek a politikai rendőrség által használt úgynevezett k-lakások. Ebből az irathalmazból, a Júli-dokumentumból emelték ki és adták át a balliberális sajtónak az Orbán Viktor Haris közi ingatlanára vonatkozó, meglehetősen hiányos dokumentációt is. A lakásmutyik egy jelentős részére vonatkozó irathalmaz lajstromozás után 1999-ben az Oktogonról az Újpesti égetőműbe került. Kormányközeli informátorunk nemcsak lakások, telkek áron aluli értékesítéséről számolt be, hanem a FIK-pénzekből alakított brókercégek tevékenységéről is. "A lényeg azonban ott van - mondta -, hogy a mai napig zsarolási eszközként használják az egykori FIK-dokumentumokat a politikai, gazdasági élet szereplőivel szemben, vagyis az elmúlt napokban kirobbant megfigyelési botránynak hosszú évekre visszanyúló előzményei vannak."

  Lapunk birtokában van egy lista, amelyen többek között számos egykori magas rangú nemzetbiztonsági tiszt, rendőr neve szerepel, olyanoké, akik a háttérből láthatatlan osztagként tanácsaikkal, kapcsolati tőkéjükkel segítik Gyurcsány Ferencet.

  Az úgynevezett kormányfői operatív tanácsadó testületben tevékenykedik a Júli-dokumentumrészleget kezelő ifjabb Apró Antal, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa is. Kormányzati körökből származó információink szerint a céggel most is nagy tervei vannak a szocialistáknak. Ahogy annak idején a FIK adatbázisát, most hasonló technikával a PRIV-DAT-nál őrzött adatbázist is egy magáncég kezelésébe akarják adni. A hivatkozási alap most is a szokásos, a száz százalékban állami tulajdonban lévő dokumentumarchiváló és -tároló kft. rossz gazda, és működése sokba kerül az adófizetőknek. Informátorunk szerint mivel a cég nem szerepel a tartós állami tulajdonban tartandó vállalatok listáján, nincs akadálya a privatizálásának. A módszer és a technika hasonló elven alapul, mint az ingatlan-nyilvántartás esetében, és az adatbázis végállomása hasonló lesz, mint a FIK-nél.

  A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták egy "megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. Információink szerint a legszűkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzések magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja korábbi ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét.

  Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltűnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is.

  A Kósa Lajos fideszes politikus interpellációja nyomán kirobbant megfigyelési botrány egy pillanatra felvillantotta a szocialista köröknek dolgozó hálózatot. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát működtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány Ferenc anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró-klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nemcsak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyűjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

  A csaknem negyventagú biztonsági tanácsadó testület kis csoportokban ülésezik országos események, nemzeti ünnepek, választások, nagy horderejű politikai események előtt a Sasadi úton lévő rezidencián, de előfordult, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában egyeztettek a teendőkről. Informátorunk szerint az utóbbi időben számos konfliktus robbant ki a kormányfő és bizalmi emberei között, mert többször elvetette a testület által javasolt cselekvési programot.
  Már megint a hamis érv, a titkos fegyver: az állam rossz gazda, hitvány módon sáfárkodik az értékekkel. És a sok esetben találó, sokszor viszont egyáltalán nem érvényes, de megfellebbezhetetlennek tekintett áligazság megnyitja az utat a legképtelenebb magánosítás előtt is. Mint most, az újabb trükk esetében, amikor eladni készül a kormány egy állami vállalatot, amely súlyos titkok tudója: az előprivatizáció idején és utána zajlott magánosítások dokumentációját őrzi. Ma még.

  Abban a dokumentumhalmazban, amit most közhivatalnokok kezelnek, holnap egy privát cég emberei fognak turkálni. Mint ahogy turkáltak, kutakodtak a kilencvenes években a "Júli-iratok" között is, és valóságos kincsekre leltek: például a rendszerváltó politikusok ingatlanügyeinek dokumentumaira, telekvásárlások feljegyzéseire, közpénzekből való cégalapítás bizonyítékaira - mindezek roppant értéket képviseltek, hiszen a zsarolás kiváló eszközei voltak. És azok lehetnek a mai napig.

  Ez a Júli-hadművelet - mi sem természetesebb - a balodal egy igen megbízható emberének cégcsoportja által kivitelezett akció volt; s azon sem kell különösen meglepődnünk, hogy a mai kormányfőhöz rokoni szállal is kötődő személyről van szó. Ma (majdnem) minden és mindenki egy szűk körhöz, egy jól behatárolható érdekcsoporthoz köthető. Ők pontosan tudják, mit rejtenek a kényes iratok - és milyen veszélyesek lehetnek rájuk, ha avatatlan kezekbe kerülnek.

  Nem kétséges, egy előre hozott választás rémének fenyegetettségében a kormánykörök igyekeznek sietve eltüntetni minden kompromittáló dokumentumot. A jobboldali győzelem ugyanis szinte biztosan az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességi vizsgálatait hozza magával. Ám ha az adatbázis magánkézbe kerül, akkor könnyen ugyanarra a sorsra jut, mint a Horn-kormány idején a Júli-irattömeg: a zsarolásra alkalmas papírok a zsarolókhoz mennek, a baloldalnak kényes iratok pedig az égetőbe. És a mai hatalmi elitet terhelő bizonyítékok örökre eltűnhetnek, így a felelősségre vonás jogalapja végleg megsemmisülhet.

  Az iratok eltüntetésével jelenkori történelmünk egy része is örök homályban maradna, legalábbis ami az elmúlt esztendők fekete krónikáját illeti. Az utókor szegényebb lehet egy törvénytelenségleltárral. Ahogy minden bizonnyal az is a titkok ködébe veszik majd, hogy milyen bölcs tanácsokkal látja el rendre az ősbolsevikok alkotta szakértői testület a kormányfőt. E gárdából többen privát kopócéget vezetnek. Elvégre a titkos adatgyűjtésben, a magánéletbe való alattomos behatolásban igazán nagy tapasztalatot szereztek a diktatúra éveiben. Nélkülözhetetlen emberek. De csak a mai hatalomnak.

  Tovabbi nehany informacio a korabbi miniszter elnokokrol:
  1) Horn Gyula, " Pufajkasnak " vallotta magat. A kovetkezo nemzetkozi dijat kapta:the Charlemagne Dijat kapott Aachen varosatol 1990-ben.
  2) Orban Viktor- ket minisztere lemondott es 32 masik volt implikalva korrupcioval a NATO-val kapcsolatban. A kovetkezo dijakat kapta:Freedom Award of the American Enterprise Institute and the New Atlantic Initiative (2001), the Polak Award (2001), the Grand Cross of the National Order of Merit (2001), the "Förderpreis Soziale Marktwirtschaft" (Price for the Social Market Economy, 2002) and the Mérite Européen prize (2004). In April, 2004. he was awarded the Papal Grand Cross of the Order of Saint Gregory the Great.
  3) Medgyessy- kem volt a nyolvanas evekben, bevallotta. Code neve:D-209. A kovetkezo kitunteteseket kapta:Commander´s Cross with a Star of the Order of Merit in 1998, and the highest French decoration, the Chevalier of the Legion of Honour in 2000.
  4) Gyurcsany-az Apro Antal torzshoz tartozik (ez biztos nem a Hitlerjugend), a kovetkezo dijakat kapta:egyetemi diszdoktora neveztek egy hettel korabban a budapesti tuntetesek elott.”
 • 52. Lemba 2008. június 01. 17:24
  „Hallatlan es egyben csodas kijelentesei vannak Viktorkanak. Meg jo. hogy a Sekelyek nem vagtak hatba egy ruddal. Termeszetesen azutan, hogy a "Nagy Magyarorszag" lemodott roluk. Szemermetlen, mai magyar politikusnak titulalt, erkolcstelen hohanyok.”
 • 51. Tabornok 2008. május 27. 09:58
  „"Magyarországnak kötelezettségei vannak a határon túli magyarokkal szemben - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap, Sepsiszentgyörgyön."
  Bizony igaza van Orbán Viktornak! Jó lenne, ha csak itthon kavarna, mert nem az itthoni politikusoknak kellene megmondani a székelyföldieknek, hogy ott mit kellene csinálni!
  Elég sok magyart tudtak itthon is egymásnak ugrasztani, nem kellene ezt a gyakorlatot Székelyföldön folytatni!”
 • 50. Rechtsradikal 2008. május 26. 17:54
  „Gyülekeznek a viharfelhők a hazugok oldalán,megint orbánoznak veszettül!”
 • 49. belekotty 2008. május 26. 13:37
  „Elsők voltunk?! Na ja a Bokros csomag után könnyű.
  Azért nem sürgetik az előre hozott választást mert akkor nekik kell megtenni a népszerütlen intézkedéseket. Ellenzékben könnyebb igérgetni, így mikor a másik oldal kerül ellenzékbe, akkor saját fegyverét ellene tudja fordítani. Az mszp is kikupálodik általa.”
 • 48. Baka_ncs 2008. május 26. 11:08
  „"46: "Szerb-Horvát háború idején ki védte a hazánkat?? nem a Magyar Gárda??" MIVAN?
  Mondjuk a szerb-horvát háború alatt katonaként én is védtem a hazánkat, de, hogy Magyar Gárda közelben, se távol nem volt abban biztos lehetsz. Mondjuk, ha nem számítjuk, hogy Usztics az Angyalbörben sorozatban tényleg katonáskodott, meg volt a Kisváros is, vagy mifene...:)”
 • 47. vvv 2008. május 26. 10:46
  „vak az anyád!”
 • 46. mocskos Vörösök 2008. május 25. 23:51
  „Még most se tudom elhinni, hogy Magyarországon ennyi vak ember van! Itt aki baloldali azt úgy félrevezetik mint a szemét vagy pedig már szülői nevelés áldozata lett és beleverték a fejébe, hogy az MSZP-re kell szavazni... Orbán idején a gazdaságunk volt a legjobb a most euro-ra pályázó országok közül..ismétlem: ELSŐ HELYEN VOLTUNK..mára mi lett?? utolsó helyen cammogunk... akármelyik ország lever minket, mire számítatok?? hogy majd a nagy Oroszországotok megint jön és főnökösdit játszik? Magyar Gárda pere..-ez a másik, Szerb-Horvát háború idején ki védte a hazánkat?? nem a Magyar Gárda?? és most meg mi van..... Magyarországon rendkívüli intézkedések szükségesek mert különben beláthatatlan következményei lehetnek a gazdaságnak..itt nem a "nagy" Gyurcsány reformokra gondolok..mert azokat mindenki leszavazta, hanem arra akik ebbe vezették az országot azoknak felelniük kell, de mihamarabb!! nem ezt érdemlik a magyarok.. ha esetleg valakinek nem úgy megy a szekere ahogy kellene és a másiknak meg bejött az élet akkor már egyből ráküldi az adóhatóságot meg minden ilyen felügyelő bizottságot, hogy kutakodjanak, hogy hogyan szerzett egy kis plusz pénzt, nemhogy inkább örülne, hogy valakinek sikerült.. ezeket hívják úgy, hogy SZÁMÍTÓ emberek..és lassan mindenki ilyenné válik..szomorú..hova süllyedünk.. rendszerváltás szükségeltetik jobboldali politikusok vezérletével!!!!!!!!!!”
 • 45. Kinem 2008. május 25. 23:34
  „Most mégis, ki nem szarja le hogy Orbán Viktor vagy akárki más akinek nulla beleszólása van a dolgokba mikor hol tölti a rengeteg szabad idejét? A rajongótáboron kívül nem sokat érdekel, számítani meg semmit nem számít. Elmegy, ott lesz, hazajön és semmi nem történik a naaaagy szavak ismételt eldarlásán kívül - az meg nem elég semmire.”
 • 44. patron 2008. május 25. 23:20
  „Gügye, te már szabályosan röhögtetsz!”
 • 43. Sunci 2008. május 25. 22:47
  „A 33-as is jó!”
 • 42. hsdfwehfp 2008. május 25. 22:42
  „Végre egy normális hozzászólás (37-es). Szívem szerint én sem kérnék ebből, ami itt van, de hát ez a hazám, és sajnos ilyen hellyé változtatták...”
 • 41. Gügye 2008. május 25. 22:36
  „Patron!
  A szélsőségesek Gyurcsány malmára hajtják a vizet! Hiába vagytok jobboldaliak! Csak nyomjátok a sok buta általánosítgatásaitokat, mindenki rossz, a nyugdíjasok, stb. csak ti vagytok a jó emberek. Ki az aki ezt el is hiszi?”
 • 40. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 25. 22:26
  „Gyurcsánytól már nincs mit várnunk! Sakkot adott Orbánnak 2006-ban, azóta vezért is vesztett! Most éppen Orbán adott neki sakkot, de Gyurcsány vesztésre áll, nemsokára mattot kap! A választók majd megítélik! :)”
 • 39. patron 2008. május 25. 22:12
  „Juj, de gyengül a fizetett fórumszolga szinvonal...


  Az első viszont komoly. A négymillió nyugdíjas megint el fogja adni a hazát 100 forint nyugdíjemelésért. Az egy komoly beszólás volt. Bár a szocik elcseszték, mert az egészségügyi reform miatt a nyugdíjasok hullanak, mint a legyek és nem lesz, aki szavazzon. Bár a kétmilliós cigányság 90-es bummja most lesz nagy tömegben szavazó. Ez lehet, hogy ellensúlyozza a nyugdíjas vesztést...  Azt viszont nem értem, hogy ov mit keres Erdélyben. Az az ő dolguk.


  Itt kéne keménynek lenni, de valamiért nem akar. A kormány megbuktatható lenn, ha akarná.”
 • 38. éppenidetévedt 2008. május 25. 22:02
  „barkzso!

  Te itt masztizol állandóan??? Tényleg OV-ra nyomatod??? Miért nem a Selmeczy Gabriellára???

  SZÁNALMASSS!

  Nincs családod, akivel törődni kellene????”
 • 37. Erdélyből 2008. május 25. 21:57
  „... Orbán Viktor meghívásra ment ki...

  Nem hallottál olyanról, hogy meghívatja magát valaki? Nem gondolod, hogy nagyon nem kívánatos itt Orbán Viktor?
  Itteni szemmel nézve nevetséges ami nálatok van! Kétféle Magyarország, kétfajta magyar.
  Itt csak magyarok vannak és nem kérünk abból, ami Magyarországon folyik!”
 • 36. barkzso 2008. május 25. 21:56
  „Ezeket olvassátok, és ne csak a boci-macit:

  http://nol.hu/cikk/492803/

  Ez konkrétum, amiket ti itt a végeteket érezve szánalmasan fröcsögtök az csak a ti gyengécske agyatok szüleménye :))))))))”
 • 35. barkzso 2008. május 25. 21:50
  „Mi van vörösök fogytán az időtök? Itt fröcsög mind aki seggnyaló közületek? Hehehe
  Nem sokáig élvezkedtek már! Mehettek kamcsatkára, fletó vezíretekkel együtt :)))))))
  Ui.: De onnan ne is gyertek vissza!!”
 • 34. büdösgyökér 2008. május 25. 21:48
  „ér fingani?”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstráció az egyszülős családok megsegítéséért

A különélő szülők és gyermekeik érdekvédelme és érdekképviselete a célja a FIGYELJ RÁNK! - egyesület… Tovább olvasom