Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Soproni néptáncsikerek

Mozgalmasan telt eddig a Sopron táncegyüttes és az utánpótlásnak helyet adó Pendelyes nyara. Egymást érték a fellépéseik, többek között Kapolcson, a Művészetek Völgyében voltak láthatók, ahol egyórás műsort adtak. Egy tagjuk bejutott az országos szólótáncverseny döntőjére.
Több helyen is fellépett a Sopron és a Pendelyes táncegyüttes a nyár eltelt időszakában. Áprilisban a Budapesten megrendezett Országos Táncháztalálkozón vettek rész, ahol tízezer ember előtt adtak műsort.
– Szintén áprilisban, a Petőfi Színházban adtuk elő műsorunkat Barangolás címmel – mondta el Sipos Ferenc, az együttes vezetője. – Az előadáson minden korosztályunk képviseltette magát és azóta a legidősebb csoportunk Sopron táncegyüttes néven működik. Természetesen továbbra is működik a Pendelyes táncegyüttes is, a felnőttcsoport névváltozásának mindössze az volt az oka, hogy jobban elváljon egymástól az utánpótlás- és a felnőtt korosztály.
Júniusban erdélyi és felvidéki vendégek érkeztek Sopronba a Pendelyes meghívására, hogy közösen szerepeljenek az itt megrendezett néptáncfesztiválon. – A közelmúltban zárult a minden évben népszerű jurtatáborunk, ahol már a következő évre készülnek fel a tagok – tette hozzá Sipos Ferenc. – A táncon és zenén kívül itt szerepet kaptak a különböző kézműves-foglalkozások is. A csoportvezetőkön kívül meghívott oktatók segítették a munkát. Idén Végső Miklós, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa jött el hozzánk.
A Kapolcs környéki Művészetek Völgyében is sikerrel szerepelt a soproni együttes. A folklórprogramok helyszínén egyórás, telt házas műsort adtak közel ezer néző előtt. – Most már a szeptemberi Soproni Szüretre és a novemberi győri regionális táncháztalálkozóra készülünk, decemberben pedig Sopron testvérvárosába, Bolzanóba kaptunk meghívást – zárta a vezető, majd azt is elmondta, az egyesület egy táncosa, Glöckner Balázs sikerei nyomán részt vehet az országos szólótáncverseny szeptemberi döntőjén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tünetmentessé tehető az allergia

Sopronban az Erzsébet-kórházban tartanak allergia-szakrendelést. Itt ki-ki megtudhatja, hogy milyen… Tovább olvasom