Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Életre keltik a csongrádi bányatavakat

Életre keltik a csongrádi bányatavakatMa még kihalt a tavak környéke. Nagyot álmodtak az alsóvárosba. Fotó: Králik Emese
A közel 14 hektáros alsóvárosi területet, a rajta lévő három tóval együtt még az előző ciklusban adta el a város, információink szerint 3 millió forintért.
- Egyelőre mindössze arról van szó, hogy az önkormányzat módosítja a településrendezési tervét azért, hogy ez ne legyen akadálya a cégek fejlesztési elképzeléseinek - magyarázta Murányi László.

A képviselőt a decemberi ülés egyik napirendi pontjában szereplő megjegyzés – „tóparti bányatavak mellett halfeldolgozás lehetősége" – kapcsán kérdeztük.

A közel 14 hektáros alsóvárosi területet, a rajta lévő három tóval együtt még az előző ciklusban adta el a város, információink szerint 3 millió forintért. A körzet képviselőjétől kérdeztük, miről van szó pontosan.

– Egy vállalkozás szeretné hasznosítani a vízfelületeket, a város örömmel nyújt hozzá segítséget – részletezte Murányi László. – Először édesvízi kagylók segítségével megtisztítják a vizet. Ez, ahogy én tudom, akár évekig is tarthat. Ezután halakat telepítenének a tavakba, majd feldolgozóüzemet létesítenének. Mindez hosszú folyamat, megfelelő pályázatokra is szüksége lesz az érintett vállalkozásnak. Ennek első lépése volt, hogy átminősítsük a területet. Meglátásom szerint a projekt környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható – foglalt állást.

A módosított területrendezési terv egyebek mellett szabad utat ad annak is, hogy szociális otthon legyen a Justh Gyula utcai régi rendőrségi épületből, sportcsarnok épülhessen a kertészeti telep helyén, és garázssor nőhessen ki a földből az Akácfa utcai üres teleksoron.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolapadba ülnek a közmunkások

Iskolapadba ülnek a közmunkások
Csongrád járásban 47 személy kerülhet be a téli közfoglalkoztatásba, van olyan képzés, amely már… Tovább olvasom