Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kakaós csigát adnak a mesekönyvért

Kakaós csigát adnak a mesekönyvértJó csere: egy mesekönyv egy csigatallért ér a csongrádi pékségben. Fotó: Králik Emese
Csak a helyet foglalják otthon a gyerekek régi mesekönyvei? Ha most leadjuk az egyik csongrádi pékségben, biztosan jó helyre kerülnek. Rászoruló családok kapják karácsonyra.
– Nagyon mélyen hiszünk abban, hogy az olvasó gyerekből lesz gondolkodó felnőtt – fogalmazott a csongrádi Czibulya János. – A családunk mindig elkötelezett volt az iránt, hogy a lehetőségeinkhez mérten segítsünk. Annak idején mi sem voltunk gazdagok, jólesett volna, ha gondol ránk valaki.

Rendhagyó ötlettel rukkoltak elő, amellyel máris kivívták a helyiek elismerését. A pékségükben használt, de jó állapotú mesekönyveket gyűjtenek, amelyeket karácsonyra kapnak majd meg nehéz sorsú családok.

– Sokat gondolkodtunk azon, hogyan válasszuk majd ki a megajándékozott családokat. Arra jutottunk, hogy az óvónők és a vezető védőnő segítségét kérjük. Ugyanis nagyon fontos, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol valóban megbecsülik a könyveket – részletezte. Aki december 9-éig könyvet visz hozzájuk, egy könyvért egy „csigatallért" kap, ezt a következő vásárláskor egy kakaós csigára válthatja be.

Nem véletlenül nevezik családi pékségnek a Fő utcai üzletet, a szülők és a három gyermekük dolgozik együtt. A döntések közösek, így a csigatalléros akció is, mondta. Szerinte mindenki tudna rászorulókon segíteni, csak meg kell keresni a lehetőségeit, ez egy apróság is lehet. Adni pedig véleménye szerint olyan jó érzés, hogy mindenkinek meg kellene ismernie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillámtetkózás a szünidő tananyaga

Csillámtetkózás a szünidő tananyaga
Azoknak a felgyői szülőknek sem kell aggódniuk, akik nem tudtak szabadságot kivenni az őszi szünetre. Tovább olvasom