Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Lezárták az utat – aztán úgy maradt

A helyi döntéshozókon múlik, mikor újítják fel a csongrádi Mol töltőállomás mellett húzódó, egy éve lezárt utat. Tavaly még úgy volt, 2006-ban újraaszfaltozzák a százméteres szakaszt, ezért a forgalmi rendet sem változtatták meg. Az útjavítás viszont elmaradt, így aki a városközpont felé veszi az irányt, annak elsőbbséget kell adnia egy lezárt útról érkezőnek.
Egy éve azzal került ide a tábla, hogy majd felújítják az utat Fotó: Bíró Dániel
Az úttest balesetveszélyes állapota miatt tavaly ősszel ideiglenesen lezárták a csongrádi Mol benzinkút mellett húzódó, a városközpontba vezető százméteres útszakaszt. A keskeny „bokszutcát" főképp a Szentes felől érkező autósok vették igénybe, hiszen így szinte kanyarodás nélkül térhettek le a 451-es főútról, és még elsőbbséget is élveztek a Szegedi útról érkezőkkel szemben. A rövidke utat a kamionosok parkolónak használták, ezért jó ideje méteres átmérőjű kátyúk tarkítják az aszfaltot. A felújításra akkor egyből nem futotta, ezért kezelője, a város a 2006-os költségvetést jelölte meg lehetséges forrásként.

A képviselő-testület – bár eredetileg tervezte – idén mégis elvetette a felújítást, mondván, vannak ennél fontosabb munkák is. A rendőrség pedig – talán éppen az ideiglenes lezárás miatt – nem javasolta a forgalmi rend változását, így annak, aki a városközpont felé veszi az irányt, elsőbbséget kell adnia egy lezárt útról érkezőnek.

Jóllehet ésszerűnek tűnne, hogy az autósok figyelmen kívül hagyják a táblát, nem tehetik meg, mert csak a szóban forgó útszakaszon lehet kihajtani a töltőállomás autómosójából.

A polgármesteri hivatal műszaki irodáján azt a tájékoztatást kaptuk, hogy továbbra is városatyákon múlik, mikor lesz újra megfelelő aszfaltfelület az úton. A beruházásnak – mivel az útalapot is helyre kell állítani – tízmillió forint a költsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennivalóért cserébe kapták a jegygyűrűt

Hatvanadik házassági évfordulóját ünnepelte a napokban a csongrádi Tari házaspár. „Kerítőjük"… Tovább olvasom