A tiszadobi zongorafesztivál ráadáskoncertje Nyíregyházán

Csütörtökön rendezik meg a 13. Tiszadobi Zongorafesztivál ráadáskoncertjét Nyíregyházán, ahol a főiskola Bessenyei-aulájában Hauser Adrienne lép fel.

Tiszadobon augusztus elején Hauser Adrienne, Kocsis Zoltán, Szokolay Balázs, valamint egy fiatal tehetség, a grúz Nicolas Namoradze adott hangversenyt, valamennyien telt ház előtt – idézte fel Mátyás Edina.

Hozzátette: a fesztivál helyszíneinek – a tiszadobi Andrássy-kastély szabadtéri színpadának és a település református templomának – véges befogadóképessége és a nagy érdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy szeptemberben ráadáskoncertet tartanak Nyíregyházán, a város főiskolájának ezer nézőt befogadó aulájában.

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen Hauser Adrienne Debussy- és Chopin-művekkel lép fel, s az utóbbiak – csakúgy, mint augusztusban Tiszadobon – Fryderyk (Frédéric) Chopin lengyel zongoraművész és zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére hangzanak fel. A komponista művei közül balladákat, szonátákat, mazurkákat, keringőket és hangversenyetűdöket egyaránt játszik majd Hauser Adrienne Nyíregyházán.