Helyi sport

2024.03.21. 06:00

A fejlődésen van a hangsúly a deszki csapatnál

Már két fordulón ugyan túl vannak a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál, ám sorozatunkban a résztvevőknél érdeklődünk, mit várnak a szezon második felétől. Ezúttal a Deszk következik.

Vajgely Pál

Hazai pályán mind az eddigi hét meccsét megnyerte a deszki csapat.

Fotó: Csordás Gábor

Két, vármegyei I. osztályban töltött szezont követően ősz óta ismét a II. ligában szerepel a Deszki SC. A gárda egyelőre hibátlanul teljesített hazai pályán, és hétpontos hátránnyal a Sándorfalva mögött a második helyen áll a bajnokságban.

A klubvezetés részéről az volt az elvárás, hogy a kiesést követően stabilizáljuk magunkat ebben az osztályban, és az első hat hely valamelyikére érjünk oda, valamint hogy fejlődjön a keretünk. Azt gondolom, a tabella túlprezentál minket, nem vagyunk annyira jók, mint amit a tabella mutat. Az őszi szezon talán három-négy olyan meccs volt, amikor azzal a dinamikával és ritmussal játszottunk, amit szeretnék, a többi találkozón közepesen, vagy gyengén futballoztunk. Kevés a heti két edzés, de munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt nem tudjuk megoldani, hogy többet edzünk egy héten. A Sándorfalva ellen meg lehetett volna mutatni a karakterünket, de ott betliztünk. Az ősszel sok kompromisszumot hoztam, tavasszal ezt nem teszem meg, az éves munkánkat olyan ötven-hatvan százalékosra értékelném – összegzett Csordás József, a Deszk edzője.

Ami a keretben beállt téli változásokat illeti, Baucic Toni Mórahalomról érkezett a csapathoz, Andruskó Szebasztián a Vajdaságból csatlakozott a deszkiekhez, de mivel régen futballozott nagypályán, így még időre van szüksége, valamint Török György újrakezdi a játékot. A távozók oldalán a játékot felfüggesztő Himer Péter és Teschner Dániel neve szerepel, valamint az egyetemi tanulmányait Törökországban folytató Szanka Ákos sem szerepel a csapatban tavasszal.

A csapat hatpontos rajtot vett, miután az UTC és a Csongrád ellen is nyerni tudott a tavaszi szezon elején, a folytatásban pedig a Csengele és a Csanytelek lesz az ellenfele hazai pályán.

Az edzéslátogatottság és a hozzáállás kicsit javult az őszhöz képest, ezt a javulási folyamatot kellene tartanunk. A következő négy-öt mérkőzés alatt sok minden eldől, de az biztos, hogy minőségi edzésmunkára van szükségünk – tette hozzá Csordás József.

Így várják a tavaszi folytatást a vármegyei II. osztály csapatai:

Mindszent

Csongrád-Draxi Gép Kft.

St. Mihály

UTC

Mártély

Csengele

Algyő II.

Csanytelek
Röszke

Tömörkény
Zsombó
Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában