Helyi sport

2024.03.19. 12:15

Továbbra is a dobogó a Mindszent célja

Már két fordulón ugyan túl vannak a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál, ám sorozatunkban a csapatoknál érdeklődünk, mit várnak a szezon második felétől. Ezúttal a Mindszent következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Remek őszt produkált a Mindszent a labdarúgó vármegyei II. osztályban, hiszen a csapat odahaza veretlenül abszolválta a szezon első felét, hat hazai mérkőzéséből ötöt is megnyert, és a harmadik helyről várhatta a tavaszi idényt.

Heti három edzéssel, valamint edzőmeccsekkel készültünk. Komoly létszámmal és jó hozzáállással dolgoztak a srácok. Örülök, hogy egyre több fiatal illeszkedik be, és érti a játékstílusunkat – mondta a téli felkészülés kapcsán Bartyik Norbert, a csapat játékos-edzője. A Mindszentet egy érzékeny veszteség érte a tél folyamán, hiszen az ősszel nyolc gólt szerző Hortobágyi Dominik ausztriai munkavállalása miatt nem tud a csapat segítségére lenni a folytatásban, érkezője pedig nem volt a mindszentieknek.

Az Algyő II. legyőzését követően hétvégén viszont 3–0-ás vereséget szenvedett a Mindszent az örökrangadón a Mártély otthonában, ráadásul három játékosát, köztük a játékos-edzőt is kiállították, így nem csak a meccset, hanem kulcsembereit is elveszítette a csapat. 

Tudom, hogy sok játékosunk heves vérmérsékletű volt, de sokat változtak az utóbbi időben, és igyekszem is csitítani őket. Azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy egy adott csapat készül egy mérkőzésre, majd jön valaki, aki tönkreteszi a heti munkát. Ahogy mi készülünk egy-egy meccsre, úgy a játékvezetőknek is ezt kellene tenniük. Ha olyan hangnemet ütök meg, mint amit a játékvezető használt velünk szemben, akkor engem eltiltanak, fordított esetben viszont nem történik semmi. Azt gondolom, ezzel a bírói ténykedéssel tönkretették a bajnokságunkat. Amit elkövetek, azért vállalom a felelősséget, de olyan dologért nem, amit meg sem tettem – fejtette ki a hétvégi mérkőzésről a mindszentiek játékos-edzője.

A Mindszentre viszont a közvetlen riválisok várnak a következő hetekben, hiszen az UTC elleni mérkőzést követően a jelenlegi negyedik Csongrádhoz utaznak, majd egy héttel később a második helyen álló Deszket látják vendégül.  

Eddig is a dobogó volt a célunk, de innentől kezdve ennek elérése nagyon nehéz lesz. Nem is feltétlenül az eredmény lesz a fókuszban, hanem hogy tisztességesen ki tudjunk állni a hátralévő mérkőzésekre – zárta Bartyik Norbert. 

Így várják a tavaszi folytatást a vármegyei II. osztály csapatai:

Csongrád-Draxi Gép Kft.

St. Mihály

UTC

Mártély

Csengele

Algyő II.

Csanytelek
Röszke

Tömörkény
Zsombó
Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában