Helyi sport

2024.03.14. 06:00

Házi gólkirályát vesztette tavaszra a Csongrád

Már egy fordulón ugyan túl vannak a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál, ám sorozatunkban a csapatoknál érdeklődünk, mit várnak a szezon második felétől. Ezúttal a Csongrád következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Győztes rajtot vett a vármegyei II. osztályban a Csongrád-Draxi Gép Kft. csapata, amely Csengelén aratott 5–1-es sikert a tavaszi nyitófordulóban. A gárda ősszel csak két alkalommal maradt pont nélkül, így kedvező helyzetből, a negyedik helyről várja a folytatást.

Jól sikerült a felkészülésünk és az edzőmérkőzések, bizakodóan várjuk a tavaszi szezont. Meghatározó játékosaink távoztak a csapattól, munkahelyi elfoglaltságok miatt ugyanis nem számíthatunk Nagy Ádámra és Kanász-Nagy Móricra. Vannak azonban visszatérőink, akik remélhetőleg tudják pótolni őket: Szentesről visszatért a saját nevelésű Farkas Miklós, valamint Somodi Viktor és Deli János újrakezdik a játékot – mondta lapunknak Sarusi-Kis Attila, a csongrádiak edzője. A győztes tavaszi rajt kapcsán kifejtette, úgy gondolja, több csapat pontot veszít majd Csengelén, így fontos győzelmet arattak a múlt szombaton.

A Csongrád jó sorozatban van, hiszen legutóbbi hét meccséből hatot is megnyert, csupán Mártélyon játszott döntetlent. Hétvégén azonban rangadó vár rá, hiszen a második Deszket fogadják, a két csapatot öt pont választja el egymástól a meccset megelőzően.

Nem mondhatom azt, hogy ezen múlik minden, de nagyon fontos meccs lesz számunkra. Nincs könnyű sorsolásunk, hiszen megyünk a Csanytelekhez, majd a Mindszentet fogadjuk. Ki lehet ebből jönni nagyon jól, és nagyon rosszul is, de a szezonvégi célunk az, hogy odaérjünk a dobogóra – tette hozzá Sarusi-Kis Attila.

A távlati célok kapcsán megemlítette, szeretnének visszakerülni a vármegyei labdarúgás élvonalába, ehhez egy olyan keret kialakításán dolgoznak, amely saját nevelésű, csongrádi játékosokból áll.

Így várják a tavaszi folytatást a vármegyei II. osztály csapatai:

St. Mihály

UTC

Mártély

Csengele

Algyő II.

Csanytelek
Röszke
Zsombó
Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában