Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Rendet!

Magyarország rendje gyermekeink és szüleink biztonsága, családunk és értékeink védelme, hétköznapjaink nyugalma. Magyarország rendje mindannyiunk közös érdeke.

Az elmúlt nyolc év alatt az ország közbiztonsága drasztikusan romlott. A tavalyi évben a regisztrált bűncselekmények száma megközelítette a 395.000 esetet, azaz minden napra közel 1080 bűncselekmény jutott. Nem parkolási szabálysértés, vagy közlekedési kihágás, hanem személy, vagyon, vagy közrend ellen elkövetett bűncselekmény. A hangzatos kormányzati tervek ellenére 2009-ben 45 százalékkal növekedett a természetes személyek ellen elkövetett bűntettek száma.

Az erőszak, a bűn, a törvénysértés a társadalom minden területén megjelent és elterjedt. A családok, fiatalkorúak és a nemi erkölcs elleni bűnesetek száma a duplájára nőtt, az államigazgatás, az igazságszolgáltatás ellen pedig több mint kétszer annyi bűncselekményt követtek el, mint egy évvel korábban. A közvéleményt brutális gyilkosságok rázták meg, rendőrségi, minisztériumi botrányok sokkolták.

Az emberek az ország számos területén érzik, hogy nincs rend az utcákon, ahol a gyermekeik járnak haza az iskolából nap, mint nap. Eltűnt a rend a kisebb településekről, ahol idős polgárok rettegnek éjszakánként, hogy rájuk törik az ajtót, és munkanélküli fiatalok élnek remény nélkül, kiszolgáltatva a jómódú bűnözők akaratának. Nincs biztonságban a becsületes munkával megszerzett tulajdon, és amit ellopnak, már soha nem kerül elő.

A közbiztonság romlása mellett az elmúlt években a közéletből is eltűnt a rend. Ma a legkisebb szabálysértésért szigorú büntetés jár, míg a százmilliós csalások, a korrupció, a megvesztegetés rendszerint büntetlenül marad.

Amíg nincs a törvénynek visszatartó ereje, amíg bárki úgy érezheti, hogy büntetés nélkül követhet el bűncselekményt, nem lesz rend az országban. A bűnözést csak erős rendőrséggel, szigorú és következetes törvényekkel, hatékony és gyors igazságszolgáltatással lehet visszaszorítani az utcákról és a közéletből egyaránt.

Magyarország rendjét nem önkéntes csapatoknak vagy pártoknak, hanem a magyar polgárok adóforintjaiból fenntartott rendőrségnek kell biztosítania. A rendőrség szervezett és hatékony működéséért kizárólag a kormány felel. Nincs mentség és nincs kifogás, ha a kormány nem képes garantálni a magyar polgárok biztonságát, vagyonuk védelmét. Nincs az a gazdasági válság vagy politikai ellentét, amely indokolttá teheti a bűnözés elterjedését, a közbiztonság leromlását. Ez kizárólag a kormány szakmai alkalmatlansága miatt történhet meg.

Ma a rendőrség gyenge és eszköztelen. A hangzatos kormányzati tervek ellenére a tavalyi évben közel 1.500 rendőr kérte egészségügyi alkalmatlanság miatti nyugdíjazását. 2006 és 2009 között 8.000 rendőr hagyta el így a szolgálatot. Mindez nem meglepő, ha tudjuk, hogy a 25 év szolgálat után leszerelő rendőr nyugdíja átlagban 30-40 ezer forinttal több, mint az aktív munkáért kapott bére. Talán csupán a kormány nem tudta…

A Századvég Alapítvány tavaly év végi felmérése szerint a magyar társadalom 44 százaléka a jelenleginél határozottabb büntetőpolitikát, a bűncselekmények erőteljesebb szankcionálását kívánja, míg 36 százalék szerint a kormánynak határozottabb rendvédelmi politikát kellene folytatnia.

A rendőrség megfelelő létszáma mellett az ország rendjét csak szigorú és következetes törvények képesek garantálni. Szigorú törvények, amelyek nem ismerik a megélhetési bűnözés fogalmát, ahogyan nem adnak védelmet korrupt politikusoknak, tolvaj igazgatóknak vagy befolyásos bűnszervezeteknek sem. A törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie, aki pedig bűncselekményt követ el, felelnie kell a tetteiért. Sem a szociális helyzet, sem a politikai szerepvállalás nem mentesíthet a felelősségrevonás alól.

A törvényeknek, jogszabályoknak és a bírósági eljárásoknak a bűncselekmények áldozatait és nem az elkövetőket kell védeniük. A bűntettek száma folyamatosan emelkedik, miközben ma háromezer fővel kevesebben ülnek börtönben, mint nyolc évvel ezelőtt. Egyre több a visszaeső bűnöző, az erőszakos bűncselekmény, a felderítetlen lopás. A bűntető törvények szigorítása, a bírósági eljárások gyorsítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a törvénynek visszatartó ereje legyen és a közbiztonság javuljon.

Magyarország rendje mindannyiunk közös érdeke, miként a bűnözés elterjedése is mindenkit kivétel nélkül érint. Senki nem hagyhatja figyelmen kívül a közbiztonság romlását, csupán mert Hódmezővásárhely az egyik legbiztonságosabb város. Senki nem legyinthet az erőszak terjedésére, mert még nem támadták meg, ahogyan azt sem fogadhatja el senki, hogy akár egyetlen forintnak is büntetlenül lába kél, tűnjön el akár a feltört lakásból, vagy az adóként összegyűjtött központi költségvetésből.

Magyarországon ma nincs rend. Romlik a közbiztonság és százmilliók tűnnek el az adófizetők pénzéből felelősök és büntetés nélkül. Ez ma a valóság. A következő hetek választási jelmondatai, hangzatos tervei és ünnepelt eredményei ellenére mindenkinek a valóságot kell megfontolni, mérlegre tenni és megítélni, és ezek alapján eldönteni, hogy az ország milyen irányba haladjon tovább.

Lázár János, a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje
(x)

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Filctoll 2010. március 12. 16:16
  „Addig mig nem lesz radikális változás addig menetelmi jog eltörlés se lesz sajnos!”
 • 26. Én2 2010. március 12. 12:39
  „Mentelmi jogot el kellene törölni miért kell a felelősség alól elbújni.Felesleges, ez a legkönnyebb, ha vétkes vállalja a következményeket úgy mint a kisember.”
 • 25. zero 2010. március 11. 20:04
  „A mentelmi jog eltörlése lemaradt ? Vagy elfelejtette ? Vagy érintett,?”
 • 24. DMagóg 2010. március 10. 16:35
  „Rendőrrel -akikkel találkoztam- soha semmi bajom nem volt. Viszonoztam a tiszteletet, panaszra semmi ok. Pedig, volt, hogy büntettek is, de jogos volt, méltányosan, udvariasan tették. A teljes testület munkájának eredményessége az már más kérdés, ki-ki ízlése szerint köpködhet rájuk, de nem biztos, hogy igaza van.”
 • 23. cikicakk55 2010. március 10. 15:08
  „Lehet, hogy nem ide tartozik, de a rendőrök védelmében írnék pár sort.(A Hódmezővásárhelyi rendőrökért)Férjem tavaly 3 hetet kórházban volt, és ezt valakik megtudták.Felhívták, hogy eltartási szerződést kötnének vele.Férjem mondta, hogy neki felesége és gyerekei vannak, nem akar eltartási szerződést kötni.A telefon túl végén az illető azt mondta, hogy pedig már beszéltek erről a férjemmel,egy hete.Azt mondta a férjem ,az kizárt,mert ő akkor már kórházban volt, és még lesz is vagy 2 hétig.Később gondolt rá, hogy lehet veszélybe sodorta a gyereket és engem,mert így megtudták, hogy a házban csak ketten vagyunk a 12 éves fiammal.Aznap éjjel a kutyák nagyon ugattak, és én ijedtemben kihívtam a rendőröket.Még 5 perc sem volt és ott voltak.Elmondtam mindent amit a férjem mondott, és megnyugtattak, hogy feküdjünk le nyugodtan,majd sűrűbben erre járnak.Így is volt, és még a férjem 2 hétig benn volt, szinte minden nap érdeklődtek, hogy minden rendben?.És tényleg sűrűn jártak felénk,éjjel, láttam az autójukat.Tehát azért vannak rendes, és becsületes rendőrök, igaz,ők akik itt voltak, úgymond mezei rendőrök.Fejétől büdösödik a hal.”
 • 22. DMagóg 2010. március 10. 14:49
  „Nem emlékszik valaki, ki volt az elmúlt négy évben a parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke? Őt is minősítik az "eredmények"! Gyenge volt, rossz munkát végzett!”
 • 21. ősmagyar 2010. március 09. 20:53
  „http://www.jobbiktv.hu/
  hajrá jobbik!”
 • 20. ősmagyar 2010. március 09. 20:51
  „Jani te!
  miről beszélsz te?
  Te beszélsz a rendről?
  Nem loptad valahonnan ezt a rend mániát?
  Aki senkit nem képes megtűrni maga mellett!
  Ha valakinek más a véleménye azt kirúgod!
  Hány munkahely szűnt meg az elmúlt 20 évben? 8-10 ezer?
  Hány új jött létre az elmúlt ciklusban?
  Csak a látványos beruházások!
  Beszéljek az érdekeltségeidről is ? majd a választás előtt egy-két nappal.
  Jó kis kampány lesz neked!
  Hogyan képzeled,hogy a törvényhozó és végrehajtó hatalomban is részt veszel?
  Ezt még az alkotmány is külön választja!/nemsokára lesz egy beadványom ebben az ügyben az alkotmány bírósághoz!/ mert nem alkotmányos ,különösen úgy nem,hogy még gazdasági érdekeltséged is van.Ez pedig a korrupciót is magában hordozhatja,legalábbis a lehetősége adott!
  Csak a te lelkiismereteden múlik,hogy kihasználod -e ezt a lehetőséget!
  Én ugyan bízok benne,hogy te becsületes akarsz maradni,/még talán be is magyarázom magamnak,hogy így van/ annak ellenére,hogy a városban ennek az ellenkezőjét mondják!
  Minden esetre szurkolok tovább a jobbiknak!
  Hajrá Magyarok Hajrá Jobbik!”
 • 19. JB007 2010. március 09. 20:30
  „Azt árulja már el valaki, hogy egy tornából felmentett kinézetű, csak szórakozásból öldöső ember hogy a fenébe lesz rendészeti, nemzetbiztonsági szakértő? Könyvből megtanulta?”
 • 18. Filctoll 2010. március 09. 18:24
  „No, csak kiirták hogy Lázár úr adta fel a hirdetést.

  Nekem csak az a véleményem az egészről hogy 2 ciklussal ezelőtt is megvoltak ugyanezek a társadalmi problémák amelyet nem tudtak akkor se orvosolni. Az emberek pedig radikális változást szeretnének és olyan arcokat a kormányba akik tiszták és visszahivhatóak.
  Nekem különösen tetszi a JOBBIK részéről a mentelmi jog megszüntetése, a képviselői juttatások számlával történő igazolása.
  Kivárásos takitikát játszik a FIDESZ. A JOBBIK körbekampányolja az országot és ami elhangzik a fórumokon azt a FIDESZ bedobja a médiába. Igy az emberekben az marad meg amit utoljára hall, olvas. De egy viszont akkor is lényeges, nem mindegy hogy ki szájából hangzanak el a kijelentések!”
 • 17. ősmagyar 2010. március 09. 13:21
  „5. hozzászólás dodó 2010.03.08. 11:25
  Volt egy Dm vélemény a Vásárhelyi bomba riadóval kapcsolatban az írott sajtóban!
  ha elolvasod nem fogsz meglepődni!
  Ugyanis betelt a poharuk,hogy nem írhatnak hitelesen arról amiről akarnak!”
 • 16. maros50 2010. március 08. 23:00
  „Aranka drága!
  Légyszíves lapozz a belföldi hírekre " A magyarok nyilai....cikkre! Ez volna a következetesség!Vona szerin csíny!
  szóra sem érdemes?”
 • 15. maros50 2010. március 08. 22:53
  „Aranka2.!
  Ez nem statisztika,hanem tények,amelyeket nap mint nap megtapasztaljuk.A JOBBIK mitől következetes? a cigányozásával? a bakkancsos alakulatával?”
 • 14. maros50 2010. március 08. 22:37
  „Falkaó!
  A FIDESZ kormány duplájára emelte a minimálbért,ezért mát érdemes volt munkát vállalni.A közmunka program
  pedig teljes munkaidőben és egy éves foglalkoztatást jelentett,szemben az "Út a nyomorba" programmal.Ezek meg másíthatalan tények.Amit állítsz azok rosz indulatúságra vall.

  Én2.! Nincs más kíút a válságból.Helyre kell tenni az országot amit a szocialisták leromboltak.Erre csak is a FIDESZ képes.Megfelelő szakemberekkel rendelkezik.Ezt neked is be kell látni és illúzióban ne ringasd magad a JOBBIK nagyarányú gyözelmében”
 • 13. little_john 2010. március 08. 21:25
  „6. maros50 2010.03.08. 13:12
  "Jelenleg hazánknak nincs hitele, ..."

  Dehogy nincs! Még unokáink is fogják fizetni!”
 • 12. Filctoll 2010. március 08. 19:28
  „HOPPPPÁ !
  Erről a cikkről az tűnik ki számomra, hogy a Tisztelt újságíró -aki névtelen- részt vett szombaton a JOBBIK Magyarországért Mozgalom fórumán és az ott elhangzottakból vágott össze egy kis anyagot.
  Ezek a szavak, mondatok nem véletlen ott hangzottak el Kristó Gabriella és Szegedi Csanád szájából?
  Mondjuk a bűnözés visszaszoritása kimaradt a cikkből.

  A cikk mont látszik (x) fizetett hirdetés!

  Tessenek már legközelebb odairni hogy melyik párt hirdet igy.”
 • 11. Falcao 2010. március 08. 18:15
  „Majd a ...idesz nyomja tovább a segílykét a <moderálva...>. Keresetkiegészítésként továbbra is nyugodtan mehetnek betörni/rabolni/gyilkolni.”
 • 10. aranka2 2010. március 08. 18:07
  „Egyetlen baj van csak: minden bűnözési statisztika mást mond, mint ez a sz.ros kampányszöveg. Jánoska azt hiszi, hogy ezt a hazugságot beszopjuk tőle? A Jobbik legalább következetes, de ez a reklámduma tökéletesen légbőlkapott.”
 • 9. Én2 2010. március 08. 17:11
  „maros50- rettentően bízol a fityesbe, nehogy csontra essél.”
 • 8. SSO 2010. március 08. 15:15
  „a vásárhelyi fityesz fizette a hirdetést... Elég durva a DM. <moderálva>”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országzászló, adományokból

Hódmezővásárhely - Adományokból, városi támogatással szeretnék Vásárhelyen újra felállítani az… Tovább olvasom