Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Pörög a nyár

JEGYZET - ˝Érdemes Szegedre jönni.˝
Cikkek sora szólt arról a délszláv háború idején, hogy Szeged is sokat veszít a konfliktussal. Ránéz a turista a térképre, látja, köpésre a határ – már nem is gondolkodik, hogy útnak induljon-e. Bár kormányunk épp pengés drótkerítéssel riogat a határon, sok minden változott azóta. Egyre több beszámoló születik, ami csábító képet fest a városról. Nemrég írtunk a Guardian cikkéről, most a Forbes magyar kiadása is lelkesedik: „Szöged kúl, köll". Újra pörög a nyár, egyre több a turista – állapítják meg a gazdasági magazin munkatársai.

A 90-es évek szolidabb nyaraihoz képest ma a város kulturális kínálata is jóval gazdagabb. Elég csak a hét programjait átfutni. Hétfőtől játszották a zsúfolásig megtelt városházi udvarban a Pastorale című kacagtató komédiát. Mától négy estén át megy a visszatérő Mamma Mia! a Madách Színház csapatával a Dóm téren. Csak erre 16 ezren váltottak jegyet. Holnap indul a 25 éves jubileumát ünneplő THEALTER Fesztivál. Párhuzamosan játsszák az évad egyik legfontosabb magyar nyelvű produkcióját, Urbán András újvidéki Bánk bánját a kisszínházban és ifjabb Vidnyánszky Attila színművészetis vizsgarendezését, az Athéni Timont Hegedűs D. Gézával az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A Várjátékokon holnap mutatják be a kisgyermekes családoknak Janik László és Varga Bálint ifjúsági musicaljét, a Csukás-regényből készült Keménykalap és krumpliorrt. A hétvégén is folytatódik a pörgés. A THEALTER pazar programjába olyan populáris produkciók is belefértek, mint az Igenis, miniszterelnök úr! Alföldi Róberttel és Hevér Gáborral a főszerepben. Elkapkodták a jegyeket, két előadást is kell tartaniuk. Balog Józsefék több különleges színházi csemegét is ajánlanak, amiért messzebbről is érdemes Szegedre jönni.

Jólesik hallani, amikor a pesti kolléga megjegyezi: Pécs sem tudott ennél több és nívósabb programot kínálni 2010 nyarán, amikor Európa kulturális fővárosa volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálabontás

˝A vállalkozók többsége a szezont sem érte meg.˝ Tovább olvasom