Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Két keréken az ezeréves határtól Budapestig

Kecskemét - Közel kétszáz kerékpáros érkezett Kecskemét főterére pénteken délután. A Határon – Túra 2011 résztvevői augusztus 13-án indultak Gyimesbükkről, az Ezeréves határról.
Nem kevesebbre vállalkozott közel kétszáz biciklis, mint hogy nyolcszázötven kilométert kerekezzen Gyimesbükkről Budapestre. A túra résztvevői útjuk során hat erdélyi és négy magyarországi megyének összesen közel száz települését érintik. A legfiatalabb kerekező tizenkét éves, a legidősebb pedig hatvannégy.

- Hegyen-völgyön, napsütésben és esőben is kitartóan tekerünk – emelte ki Révész Máriuszországgyűlési képviselő, a Határon-Túra egyik kitalálója. – Ez nem egy egyszerű biciklitúra, sokkal többet szeretnénk vele elérni. Össze akarjuk kötni azt, amit réges-régen elválasztottak. Úgy érzem, sikerült is. Szinte minden erdélyi városban csatlakoztak hozzánk kerékpárosok, sőt, Kolozsvár előtt románok is szép számmal beálltak közénk – tette hozzá Révész Máriusz.

Határon - Túra 2011 - GALÉRIA

A hetedik szakasz célállomása Kecskemét volt, ahol Zombor Gáborpolgármester, Kerényi Jánosországgyűlési képviselő és Mák Kornélalpolgármester fogadta a lelkes bicikliseket. - Bízom abban, hogy ez a nagy meleg nem vette el senkinek sem a kedvét. Remélem, a kitartás a holnapi napra is megmarad, amikor a túra a végéhez ér, és Budapestre is elviszik a nemzeti egység gondolatát, ami a résztvevők számára az egyik fő motiváció volt – hangsúlyozta Zombor Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombat délután a KTE otthonába látogat a Honvéd

Az OTP Bank hatodik fordulójában a Kispest együttese látogat a Széktói stadionba. A KTE hazai pályán még veretlen a Budapest Honvéd ellen. Tovább olvasom