Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

2016 a remény éve Makón

Makó - Reménnyel teli a makóiak számára az új esztendő. Az előttünk álló feladatokhoz az egykori hírös makaiak példaadó gondolatai adhatnak erőt - mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) pénteken a Hagymaházban, a hagyományos újévi koncerten.
Makón hagyomány, hogy a város vezetője itt mondja el újévi gondolatait. A hangversenyen, mint lenni szokott, a Magán Zeneiskola fúvószenekara muzsikált Csikota József karnagy-igazgató vezényletével, a sztárvendég pedig Zséda és a Kvartett volt. A koncertből ezúttal egymás után kettőt is tartottak, hiszen a Hagymaház nézőtere szűkösebb, mint a korábbi helyszíné, a sportcsarnoké. Az épületet fényfestéssel színezték be a műsort követően.
 
Az újévi koncerten minden évben Csikota József és muzsikusai szórakoztatják a közönséget. Fotó: Szabó Imre
Az újévi koncerten minden évben Csikota József és muzsikusai szórakoztatják a közönséget.
Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet azért utalt hangsúlyosan a hírös makaiakra, mert az idei év a képviselő-testület döntésének megfelelően az ő emlékévük. A polgármester asszony a múlt év összegzéseként azt mondta, annak sikere a kisebb fejlesztéseken kívül a közösségi élet fejlesztésében és a helyi szociális juttatásokon mérhető le – emlékeztetett a városi rezsicsökkentésre, az újszülöttek megemelt támogatására és az idősek év végi utalványára. Az új esztendő pedig a tavaly megalapozott, előkészített fejlesztések éve lesz, amely reményei szerint anyagiakban és szellemiekben is gyarapodást hoz a város lakóinak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem drágul Makón a köztemetés

Az alacsony inflációra tekintettel jövőre sem változik a köztemetések díja Makón. Tovább olvasom