Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Az év arcát keresi diákjai közt a Makói Oktatási Központ

Makó - Makón is internetes szavazással fogja kiválasztani tanulói közül Az év arcát az egyik középiskola: a Makói Oktatási Központ diákjai közül tízen, fiúk és lányok vegyesen jelentkeztek a szépségversenyre. Az ötletgazda, Hajdu Gábor pedagógus azt reméli, hogy a játéknak köszönhetően az intézmény iránti érdeklődés is nőni fog.
Az év arcát keresi diákjai között a Makói Oktatási Központ, a versengésre pedig egy mostanában igen népszerű formát talált, az internetes szavazást. Az ötletgazda pedagógustól, Hajdu Gábortól megtudtuk: az ötlet szeptemberben pattant ki a fejéből, és egyrészt az volt vele a célja, hogy enyhítse azt a feszültséget, ami abból adódott, hogy az Erdei Ferenc és a Galamb József nevét viselő két makói középiskolát egyesítette a fenntartó megyei önkormányzat, másrészt az, hogy közelebb hozza vele a két tagépületben tanuló diákokat. Menetközben az is kiderült, hogy a szépségverseny az intézmény honlapja iránti érdeklődés fokozására is alkalmas, hiszen nem csak az itt tanuló diákok szavazhatnak. Bár pontos kimutatás még nincs, már a szavazatokból is látszik, hogy több ezren kattintottak eddig a http://keri.mako.hu/evarca oldalra.

Négyen a benevezettek közül: Bali Annamária, Dóda-Kiss Dániel, Szikszai Eszter és Gőgh Erzsébet. Fotó: Karnok Csaba
Négyen a benevezettek közül: Bali Annamária, Dóda-Kiss Dániel, Szikszai Eszter és Gőgh Erzsébet. Fotó: Karnok Csaba

A versenyre egyébként március 28-áig lehetett nevezni – a lehetőséggel tíz diák élt. A versenyre olyanok jelentkezhettek, akik nemcsak megjelenésükkel, de szorgalmukkal is hiteles, méltó módon képviselhetik az intézményt. A világhálós szavazást április 28-án, a Galamb-napok előestéjén zárják le. Két győztest, egy fiút és egy lányt hirdetnek majd, akik híradástechnikai, illetve kozmetikai ajándékcsomagot kapnak jutalomként. Ezenkívül reprezentálhatják az iskolát az intézmény honlapján, prospektusain, naptárán, esetleg televíziós reklámfilmjében. Ilyen versenyt Makón most rendeznek először – a sikerből ítélve azonban nem utoljára.

Diákszépségverseny a világhálón. Fotó: Karnok Csaba
Diákszépségverseny a világhálón. Fotó: Karnok Csaba

Sok barátot lehet vele szerezni

Az intézmény két tagiskolából áll. Az egykori Erdeiből egyetlen diák nevezett be a vetélkedőre: a kiszombori Bali Annamária, aki kereskedőnek tanul, és idén végez. Azt mondta, a modellkarrier meg sem fordult a fejében, egyszerűen büszke, hogy ily módon képviselheti iskoláját. Egyébként pedig örül, hogy benevezett, mert nagyon sok barátra tett szert (tegnap délutánig 1278 szavazatot kapott). Megkérdeztük volna, mit szólt a benevezéshez a barátja, de kiderült, hogy pillanatnyilag nincs neki. Ki tudja, a szavazás után talán lesz...

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. simoncsik péter 2008. június 23. 15:54
  „szia társkeresőlányok

  ne haragudj hogy interneti ma néző társkeresőlányok nagyon komoly eslő irnok szépen leveleti küldeni.nagyon titszek nagycsinoslányok nagyon szeretnék akarol megismerti megláttunki nagyon örültem.akarol irnok interneti leveleti új-simoncsikzs107@freemail.hu.nagyon várjuk nagyon köszönöm szépen.sok puszika simoncsik péter”
 • 76. haga 2008. május 03. 20:13
  „Kedves Rózsa!
  Ez a fórum már rég nem arról szól, amiről a cikk íródott, te voltál az, aki visszakanyarodott az eredeti témához, és ebből látom, hogy mégsem volt hiába az egész verseny.
  Aki kér prospektust az iskoláról írja meg email címemre, és ha a posta címét is megírja, (amit természetesen bizalmasan kezelek), küldök prospektust.
  A verseny egyébként lezárult, a végeredmény olvasható a weboldalon, első lett tehát a lányok közül: Bali Annamária a Keriből, és a fiúk közül Farkas Jakab a Galambból.(Sajnos Szigetvári Nándor azóta kiíratkozott, így -bár neki volt a legtöbb szavazata- nem hírdethettük ki győztesnek.) Ők átvehették a jutalmukat, és a többi résztvevő is kapott egy szerény kis ajándékot.Aki nem volt jelen, az nálam átveheti.
  Remélem, most már a kedélyek is lecsillapodnak.
  Azóta kollégáim, és én is újabb projekteken dolgozunk, amiről szintén beszámolunk a tisztelt olvasóknak.
  haga”
 • 75. E.Rózsa 2008. április 29. 22:20
  „Roro:)) annyi minden van itt ...csak elfér ez is ;))”
 • 74. Roro 2008. április 29. 20:21
  „Rózsika.

  Tessék mindezt szépen privátba.:)”
 • 73. E. Rózsa 2008. április 29. 18:22
  „köszi,Arcocska ;))
  Valaki, valahogy... nem tudna egy prospektust,vagy bármi Év Arcás* cuccot* passzolni ;))????
  pussssz.... R. :))”
 • 72. DÉLVILÁG 2008. április 29. 17:40
  „fitos!
  csak éppen annyira mint anyád!”
 • 71. Év Arca Versenyző 2008. április 29. 16:34
  „Szia Rózsám!

  Köszönöm a gratulációt! Hihetetlenül aranyos vagy még mindig! XDXD És hidd el, a tanulmányi eredményem is nagyon jó, még most is!! :P

  Jah és ne idegeskedj a cikk miatt! Nem éri meg! :)

  Pussz! :))”
 • 70. fitos 2008. április 29. 10:38
  „DÉLVILÁG egy nagyon beteg ember:)igazán sajnálom!”
 • 69. E.Rózsa 2008. április 29. 06:10
  „Gratulálok :))!!!
  Fent voltam a szavazás lezárásáig ;)).....és nagyon örülök az EREDMÉNYNEK !!! - pont erre számítottam :D !!!!
  további sikereket kívánok tanulmányaitokhoz,nem csak Nektek, hanem MINDEN (itt és máshol tanuló ) DIÁKNAK :))
  üdv....R. :))”
 • 68. DÉLVILÁG 2008. április 27. 15:11
  „Szabó Imre!
  Újságíró létedre ,(vagyis magad annak mondod)
  tisztában kellene lenne azzal is ,hogy az olvasó ha a címlapon szereplő bevezető után ,ha számára érdektelen nem olvassa végig a firkálmányt.
  És egyébként is nagyívben lesz..m a véleményedet. Többen írtuk már ,olyanokról írj ,és hitelesen amit Te fontosnak gondolsz. A párt megrendeléseket felejtsd már el végre.
  A megjelenéssel kapcsolatban már második hozzászólásként a véleményemet leírtam. A szorgalmukat nem ismerem, hogy miként lehet méltó módon képviselni egy intézményt arra lennének ötleteim.
  Ezzel biztosan nem.
  Több országos vetélkedőben értem el szép sikereket a régi tanulmányaim során.
  Mégsem szóltak rólam a cikkek, nem nyalták fényesre a valagam ,és nem kértek föl képviselőnek sem.
  Önmagam megvalósítása és a sikeresség volt a fő irányvonal.
  Elértem amit akartam.Közszolgálatért kaptam emlékérmet.
  Ezért nem értelek Imre ! Mit akarsz?
  Soha sem fogsz följebb jutni innen. Válts!
  És ezt hidd el jóindalatból írom neked. Már nem haragot érzek , hanem sajnálatot irányodban.Ez van.
  Szép napot mindenkinek!”
 • 67. Szabó Imre 2008. április 27. 11:02
  „DÉLVILÁG,

  nem árt, ha nem csak írsz, hanem olvasol is, mondjuk ezt: "A versenyre olyanok jelentkezhettek, akik nemcsak megjelenésükkel, de szorgalmukkal is hiteles, méltó módon képviselhetik az intézményt."”
 • 66. DÉLVILÁG 2008. április 26. 20:29
  „..." a Makói Oktatási Központ diákjai közül tízen, fiúk és lányok vegyesen jelentkeztek a s z é p s é g v e r s e n y r e"...
  Ugye ,akkor mire is jelentkeztek???
  Szóval Imre megint elqrtad!
  Ej ej és még Te mersz itt kritizálni bárkit is??

  Év arca versenyző!
  Tényleg szivesen beszélgetnék veled.
  Hiszen , Te sem állsz másból csak az észt osztod itt mindenkinek, de főleg nekem. Ha nem vetted volna észre én már régen leálltam a cikk eredeteti témájáról.
  Mindenesetre furcsa , hogy magadat elit tanulónak hiszed és ennyire butuska vagy!”
 • 65. Egy a tízből 2008. április 26. 16:15
  „Az a gond, hogy a szépségversenyt, mindenki a külsőre könyveli el, mikor van belső szépség is, ahogy Szabó Imre írta. De mindenki ennek hallatán a külsőre gondol. Kétértelmű valóban és ez sokakat megzavarhat. :) De nincs ezzel semmi gond, mert habár több értelemben él ez a szó, mégis tudatában volt Szabó Imre annak, hogy ez nem szépségverseny. Itt a belső értékeke számítanak!!! Ezt jegyezze meg mindenki! :) Amúgy meg a cikkből és az interjúból kiderül ez :) Már ha valaki veszi a fáradtságot és elolvassa :) Az egész verseny lényege benne van :)”
 • 64. KÓKUSZ 2008. április 26. 16:03
  „EBBEN IGAZAD VAN CSAK ÉPPEN KIMARADT A CIKKBŐL MEGINT HM”
 • 63. Szabó Imre 2008. április 26. 15:39
  „Szerintem meg nincs itt elírva semmi. Attól, hogy ebben a versenyben nem csak a külső szépség számít, de a belső, szellemi, észbeli szépség és érték is, attól még nyugodtan lehet szépségversenynek hívni.”
 • 62. KÓKUSZ 2008. április 26. 15:35
  „NA EZEKBŐL AZ ELÍRÁSOKBÓL VAN NAGYON SOK BAJ SZABÓKÁMMAL”
 • 61. Egy a tízből 2008. április 26. 14:25
  „Kedves anonim!
  Kérlek ne bánts még te is minket! Ez nem szépségverseny! Ezt elírták és ebből fakadt ki a vita, amit nem értenek meg néhányan! Nem szépségveseny! Ez mondhatni pont egy tanulmányverseny, mert csak olyanok jelentkezhettek erre a versenyre, akiknek nincs igazolatlan órájuk és a tanulmányi szintje igen jó! Az év arca cím nem arról szól, hogy a legszebb nyer, hanem arról, hogy a két nyertes képviselheti az iskoláját! Kinek mi a szép egyébként... Lehet, hogy rengeteg szebb és szebb lány és fiú mászkál az utcákon rajtunk kívül, de minket ez nem érdekel, mert nem a szépség számít. Ezt a vitát és a sok vádaskodást tényleg jó lenne most már lezárni. Hétfőn végetér a szavazás, kérek mindenkit, hogy ne támadja tovább a jelölteket. Dobjunk fel itt egy más témát, de ezt most már ideje hanyagolni. :)”
 • 60. anonim 2008. április 26. 12:39
  „Szerintem ezt a vitát sohasem lehet lezárni.Az szerény véleményem,hogy ezerszer csinosabb és szebb csajok és srácok vannak még akár az utcán is.Nem erre kellene nevelni őket.Így is sajnos a mai fiatalok két méterrel járnak a föld felett.nincs olyan nap,hogy ne lenne valamilyen szépségverseny. Nem erre kellene nevelni őket.ennél sokkal fontosabb és komolyabb dolgokkal fognak szembesülni az életben.Nem lehetett volna esetleg valamilyen tanúlmányiversenyt hírdetni?”
 • 59. haga 2008. április 25. 21:41
  „Gyerekek! Ezt meg kell írnom, mert sokkal többet lehet rajta csámcsogni, mint az ,,Év arca" vetélkedőn.
  Ma a gyakorlati foglalkozást a 10.e-seknek a maros parti ,,601" üdülőben tartottam. Jött a traktor, el kellett takarítani a falevél kupacokat, azután a vakolat hibákat javítottuk, és a kerítést festettük.
  Azt mondja az egyik diák: majd ha rendbe hoztuk az üdülőt, lehozzuk az osztályból a csajokat, oszt jól végkúrjuk űket. (Ennél csúnyábban mondta, csak én moderáltam.
  Azután fellebbentette a ,,B" variánst is: vagy léhozom a kurváimat.
  Kérdeztem tőle: te vagy a spiclijük?
  Azt mondja: Nem. Apám vett nekem Orosházán két kurvát, hogy kúrogassam űket.
  Én próbáltam provokálni: Van lóvé...
  Erre ő: Tegnap 30 ezret buktam pókeren, de a Béla 100 ezret nyert.
  Kérdeztem: honnan van erre pénzed?
  Ő: Apám ad. Amikor még nem tudtam kártyázni, adott 20 ezret, elbuktam, másnap megint adott húszat, amíg meg nem tanultam.
  Kérdeztem?
  Apád is kártyázik?
  Tegnap Orosházán játszott. Van úgy, hogy 30-40 millió van az asztalon...
  Kommentár nincs. Mindenki találja ki, hogy lehet ilyen gyerekekre hatni...
  Na! Ehhez szóljatok hozzá! És ez nem az egyetlen ilyen eset!”
 • 58. Roro 2008. április 25. 19:58
  „Az unalmas, hogy megpróbálja mindenki csitítani, pedig teljesen felesleges.:)”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói tévé oktat, és zenét is rögzít

Makó - Állja a sarat a makói városi tévé, az új ügyvezető igazgató kinevezése óta eltelt egy… Tovább olvasom