Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Kitüntetést adott át Thürmer Gyula

A makói piacra látogatott tegnap Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke. Később koszorúzott, majd kitüntette a munkásmozgalom egy régi itteni harcosát.

Száz esztendeje alakult meg a magyar munkásmozgalom első kommunista szervezete, Makón pedig tábla őrzi annak emlékét, hogy a szociáldemokrata párton belül megalakult a kommunisták helyi csoportja.

– mondta Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke tegnap arról, hogy milyen apropóból látogatott a Maros-parti városba. A táblát meg is koszorúzta, előtte azonban párttársaival együtt a makói piacon kínált alkalmat a találkozóra az arra járóknak. Úgy láttuk, standjuknál a Szabadság legfrissebb számát sokan szívesen fogadták.
 
Fotó: Szabó Imre
Thürmer Gyula és Popa György a makói piacon. Fotó: Szabó Imre

Thürmer pártjáról azt mondta, a mostani választáson nem lett se gyengébb, se erősebb, mint volt. Bölcs döntésként értékelte, hogy nem költötték el az országos listát állító jelölőszervezetként megkapott 305 milliós kampánytámogatást, ugyanis nem érték el az 1 százalékot. Szomorúan jegyezte meg: a Munkáspárt még soha nem kapott olyan kevés médiafigyelmet, mint a legutóbbi kampányban. Most készülnek a 27. kongresszusra, igyekeznek meghallgatni az embereket.

Úgy látjuk, a kormány sorra veszi el, amit adott, egyre nehezebb az élet.

– összegezte tapasztalatait.

 A pártelnök egyébként egy kitüntetést is átadott: a megyei alelnök, a magyarcsanádi Popa György eddigi munkásmozgalmi tevékenységének elismeréseként megkapta a Munkáspárt rubinnal ékesített aranyjelvényét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most 2 milliót költenek, jövőre 8-10-et fognak: 500 új fával gyarapszik Makó - fotók

Most 2 milliót költenek, jövőre 8-10-et fognak: 500 új fával gyarapszik Makó - fotók
Ötszáz új fát ültetnek el ezekben a napokban Makón. Közülük jó néhányat helyi civil szervezetek, intézmények képviselői helyeztek a földbe az Aradi utcai vásártérnél - mi is ott voltunk. Tovább olvasom