Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Szavaztak a mosdóra

Már megkezdődött a maroslelei általános iskola mosdójának felújítása, amelyre az intézmény egy internetes szavazás megnyerésével, mások mellett olvasóink jóvoltából kapott lehetőséget. Tanévkezdésre kész lesz.
Éppen egy hónapja, hogy megírtuk: a maroslelei általános iskola – többek között lapunkban – felhívást tett közzé, amelyben arra kért mindenkit, segítsen egy internetes szavazáson, amelynek révén megújulhat az épületegyüttes mosdója. Az egy héten át tartó országos versenyt végül meggyőző fölénnyel, közel 17 ezer szavazattal, közöttük olvasóink voksaival sikerült megnyerni.

Az előzmény: tavasszal összefogott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Domestos gyártója, az Unilever egy jótékonysági akcióra, amelynek lényege, hogy a cég március 1. és május 31. között minden itthon eladott tisztítószer után 5 forintot ad 5 kistelepülési általános iskola mosdófelújítására, s ezek egyikét szavazással lehetett kiválasztani – a többit a KLIK jelölte ki.

Azt mindeddig senki sem tudta, pontosan mi a nyeremény. Schulcz János pedagógus, Maroslele alpolgármestere lapunkat most úgy tájékoztatta, hogy nem pénzt vagy építőanyagot kapnak, hanem komplett kivitelezést, és két makói cég kapott megbízást a felújításra, az egyik az építőipari, a másik pedig a vizes munkákat fogja elvégezni. Az építészeti feladatokra felkért cég már meg is kezdte a munkát, emberei most a régi csempét bontják. Szükség lesz többek között új festésre, burkolatra, ki kell cserélni a szanitereket, és bojler is kell. Tanévkezdésre kész lesz a mosdó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek a kamionok, két falu is csendesebb lett

Tegnap megtapasztaltuk: csendesebb és nyugodtabb lett Apátfalva és Magyarcsanád az M43-as második szakaszának átadása óta. Tovább olvasom