Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

PVSK-Szeged Beton 4-5

Idegölő mérkőzésen az utolsó másodpercekben lőtt Weszelovszky góllal, 5-4-re győzött a Szeged Beton csapata a PVSK ellen a pécsi sportuszodában a bajnokság 19. fordulójában.

Vodafone férfi vízilabda OB. I. 19.forduló

Pécs,Abay sportuszoda, 200 néző, vezette: Kiszelly Gábor, Petik András

PVSK - SZEGED BETON 4-5 (1-1. 3-1,0-1, 0-1)

PVSK: Gárdonyi - Czigány 1,  Bereczki 1,  Ágner, Kovács 1, Heinrich 1, Lukács. Csere: Bóbis,Surányi,Krizsán András, Kollár, Hangody,De Blasio. Edző: Ambrus Tamás.

BETON:  Baksa - Vejzagics, Mihajlo Korolija, Varga T. 1, Komlósi, Török 3, Weszelovszky 1. Csere: Lehmann, Varga P., Juhász, Molnár, Éles. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 6/1 ill. 10/3.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

4. negyed (0-1)

8. perc: utolsó perc, a közönség most még hangosabb. Az üveg visszaveri a hangot, félő, hogy mindenki megsüketül. Duplán igaz ez Weszelovszky gólja után. Ambrus Tamás kikelt magából, főleg amikor Heinrich kihagyja a hatodik pécsi előnyt. Támad a Szeged, de már mindegy, ha nehezen is, de 5-4-re győzött a Beton.

7. perc: Komlósi szemben a kapuval, de még a kapufát se találja el. Baksa véd, a közönség tombol. Kásás Zoltán kér időt.

6. perc: Ismét oda-vissza úszkálnak a játékosok, Ambrus ordít, a közönség tombol, Baksa véd. Kásás Zoltán is Ambrushos hasonló állapotban. Juhász a blokkba lövi a labdát.

5. perc: Képtelenek gólt dobni a csapatok, ami ami részünkről nem túl jó. Félő volt, hogy ismét átadjuk a vezetést a hazaiak kezébe, de marad az egál.

4. perc: Elveszti a labdát a Pécs, Utolsó másodpercek a támadóidből, Török lövi rá, de veszélytelen. Heinrich távolról, de Baksa véd.

2. perc: Török nyakában ketten, ennek ellenére a szegedi játékost állítják ki. Kásás Zoltán vérnyomása körülbelül 300 lehet. Czigány bombája elakad a szegedi kézrengetegben.

1. perc: Lukács Gergő hozza el a labdát, de nincs gól a haza támadásból. A vezetésért támad a Szeged.  Nincs meg, a bírók elveszik a labdát.

3. negyed (0-1)

8. perc: Vejzagics pihen, félő, hogy ismét kettő lesz oda. De Baksa ismét parádézik.

8. perc:Kollár harmadik hibáját is begyűjti, Ambrus Tamás edző pedig a sárgalapot. A Szeged ötmétereshez jut, Török vagy Varga Tamás? Török, de még hogy! Harmadik gólja és az egyenlítés is megvan. 4-4. 

7. perc: Weszelovszky tisztán, de ez se megy. Gárdonyi véd. Nagyon elemükbe vannak a szurkolók, szól a Hajrá Pécs és a taps. A Szegednek van mit megbosszúlni.

6. perc: Megtört a jég, Varga a kilencedik szegedi előnyből eredményes. Ágnert cserével végleg kiállítják a bírók. Feltámadtak a pécsi drukkerek. Hangody iszonyatos kapufát lő.

5. perc: Bereczki távolról, de Baksa  rajta volt. Ambrus Tamásnak csoda, hogy még van hangja, a közönség helyett ordít csapatáért.

4. perc: Ez kezd bosszantó lenni, Weszelovszky előnyből lövi mellé. Zsinórban az negyedik eredménytelen előnyünk.

3. perc: Vejzagics a bal felsőt célozta, de Gárdonyi most résen volt. Baksát lassan szétlövik a pécsiek.

2. perc: MInt egy úszóedzés, le-föl úszkálnak a csapatok. De el kellene jutni a kapuig is. Legalábbis a szegedieknek. Kovács lövi telibe Baksát.

1. perc: Lukács fél testhosszal verte Vejzagicsot, a hazaiak kezdhetnek. Veszélytelen támadás, indulhatunk. A miénk is annyira volt veszélyes, mint a hazaiak első támadása.

2. negyed (3-1)

8. perc: Képtelenek vagyunk gólt dobni. Weszelovszky bombáz a blokkba, pedig fórban voltunk. Varga Tamás szerez labdát, Török úszik meg. Juhász lövi el távolról, nem volt más lehetősége. Továbbra is kettővel vezetnek a hazaiak. 4-2.

7. perc: Hatodik előnyét is megkapta a Szeged, de Juhász vágja a blokkba. Pillanatnyi hatásszünet a bírók részéről, hogy ki jön, de szerencsére mi. Ennek ellenére nem tudunk élni a lehetőséggel. Megúsztuk, Török szerez labdát.

6. perc: Kisebb gond, hogy Bereczki is gólt szerez. Fel kellene ébrednie a Szegednek, ha itt nyerni akar. 4-2.

5. perc: Czigány volt résen, de nem ér a gól. Török most a másik oldalról próbálkozik, de ez most nem jött össze. A pécsi edző hangja betölti az uszodát, bíztatja tanítványait, hogyan kell a víz alatt tartani az ellenfelet.

4. perc: Éles ismét távolról, de marad nálunk a labda. Éles beadás, de Mihajlo Korolija víz alatt, Gárdonyi simán ki tudott jönni. Bereczki löését védi Baksa.

3. perc: Heinrich passza hosszú, indulhat a Beton. Éles távolról, de elszáll a kapu mellett a labda. Ismét a hazaiak támadhatnak. NEm kellene gólt kapni. Nem is kapunk, Baksa véd.

2. perc: Centerből képtelenek vagyunk gólt dobni. KOvács úszott meg, Baksa tehetetlen volt. Most már muszáj gólt dobni. Török nem sokat gondolkodott, előnyből szerzi második gólját. 3-2.

1. perc: Török Béla ismét megverte Heinrichet. Támad a Szeged, de gólt kellene dobni. Varga Tamás ismét heves volt. Czigány pattint, nem volt veszélytelen, éppen elmegy a kapu mellett. 

1.negyed (2-1)

8. perc: Most kijátszották a Beton védelmét, Heinrich volt a bűnös. Most a kapusba lőttük a labdát, nincs egyenlítés. 2-1.

7. perc: Surányi iszonyatos erejű bombát enged el, Baksa hárít.

6. perc: Figyel  Pécs a centerre, Lehmann se volt szerencsés. Félő volt,hogy átveszi a vezetést a hazai gárda, de nekünk egy Baksánk van a kapuban, nem kell annyira idegeskedni. Varga Tamás a blokkba lövi a labdát.

5. perc: Török ellen fújnak a bírók, ötméteres. Czigány most becsapta Baksát. Előnyben a Szeged, de Varga Tamás most elkapkodta. 1-1.

4. perc: Ismét előnyben a Beton, de Weszelovszky lövi a blokkba  labdát. Kollár elnézte, egy méterrel lövi el a kapu felett. Elveszik a bírók a labdát, ismét a Pécs támad.

3. perc: Megvan a a vezetés, Török előnyből eredményes. Ágner próálkozik, de nicns hazai egyenlítés, pedig fórban voltak. 0-1.

2. perc: Mihajlo Korolija ismét, de hiába nyúl a labdáért, ha közben a víz alá nyomják, nem lesz meg. A hazaiak is támadást rontanak.

1. perc: Török Béla hozza el a labdát, indulhat a szegedi roham. Mihajlo Korolija centerben, de Gárdonyi jól jött ki. Heinrich lő távolról, de Baksa simán véd.

Korábban

17.55: Melegítenek a csapatok, a nézők pedig lassan, de biztosan gyülekeznek. Az UTE elleni bajnokit kihagyó Mihajlo Korolija bevethető állapotban, de a hét közepén kisebb sérülést szenvedő Kuncz Tamás nem utazott el a szegediekkel.


Újabb bajnoki mérkőzés előtt áll a Szeged Beton csapata. A pénteki bajnokin hullámzó teljesítménnyel bár, de magabiztosan győzött Kásás Zoltán együttese az UTE ellen, így az újpestieknek megfizetett a pontvesztésért. Hasonlóra készülnek a PVSK ellen is, ugyanis a baranyaiak az újszegedi sportuszodában győzedelmeskedtek a Beton ellen, így a tüske még mindig ott van a szegediek szemében.

A betegség nem állíthatja meg a Tisza-parti alakulatot, az újpesti ütközetről hiányzó Mihajlo Korolija játéka még kérdéses, de rajta kívül mindenki bevethető állapotban van.

Olvasóink írták

  • 2. Yucca 2009. március 29. 19:49
    „A netet olvasva is csaknem idegbajt kaptam, - nem irigylem Kásás mestert!
    De győztünk, utólag már nem számít, hogyan, és ez a lényeg!”
  • 1. Yucca 2009. március 29. 09:53
    „Gyerünk fiúk, nyerjük meg ezt a meccset, és akkor előreugorhatunk az 5. helyre!
    HAJRÁ SZEGED!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke BL: csak negyedik hely Koblachban

A negyedik helyen végzett a GabonaTransz-Szeged férfi tekecsapata a Koblachban megrendezett négyes… Tovább olvasom