Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Szomorú hír a szegedi sportkedvelőknek: elhunyt Szabó ˝Sonka˝ László

Szomorú hírt osztott meg lapunkkal az ismert makói sportbarát, Kurai László. 62 éves korában elhunyt Szabó "Sonka" László, a szegedi és a magyar kézilabdázás legendás beállósa.
Ő érte el a legnagyobb sikert a szegedi Tisza Volán csapatából, hiszen 1986-ban tagja volt a világbajnoki ezüstérmet szerzett válogatottnak, emellett olimpiai negyedik volt 1980-ban és 1988-ban.

Klubcsapatával háromszor nyert Magyar Népköztársasági Kupát (1977, 1980, 1982), a magyar nemzeti csapatban összesen 209-szer szerepelt.
Idén júniusban készült képek.

Vigyék vissza Makóra – ezt kérte Szabó László, amikor júniusban az óföldeáki otthonban meglátogatta őt Kurai László. Szabóról egy internetes újság írta meg a közelmúltban, hogy balesete után, kerekesszékbe kényszerülve a kórházból az óföldeáki intézménybe került. Az írás országos visszhangot váltott ki – még Facebook-csoportot is alakítottak, akik segítenének. Végül egykori csapattársa, Kurai László, vagy ahogy Makón ismerik: Karaj segítségével a makói önkormányzat hazavitte a híres sportolót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes nagyüzem a Kék Mókus-kupán

Igazán beindul a hétvégi szegedi kispályás labdarúgóprogram a hétvégén - a 31. Kék Mókus-kupa… Tovább olvasom