Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Tornádó Team: remekeltek az Európa Kupán

Nagyszerűen szerepeltek legutóbbi nemzetközi versenyeiken a szegedi Tornádó Team görkorcsolyásai. Az Európa Kupa-sorozat wörgli állomásán (egy hónap múlva itt rendezik az Eb-t) a kadettkorosztályban Hunyadi Anna 1000 méteren produkált kiemelkedőt, döntőbe jutott, ott egyéni csúccsal 8. lett.
A fiúknál Iványi Tamás 500 méteren a harmadik helyen ért célba, és valamennyi további távján a legjobbak között végzett, összetettben az 5. helyen zárt.

A junior B-s fiúknál Szögi Tamás egyéni csúcsot futott 1000 méteren, míg a lányoknál Gardi Dominika mind a rövid-, mind a hosszútávú összetettet megnyerte, így az abszolút összetett is az övé lett. Kopilovic Eleonóra a rövidtávú összetettben az 5. helyet hozta el, a hosszún 6. helyen végzett. Mindkét lány tagja volt az aranyérmes váltónak, amely a szombathelyi Sebők Dominikával egészült ki – ez a váltó utazik majd az Európa-bajnokságra. Sántha Blanka a hosszú- távú eliminációban a 4. helyen ért célba, emellett 500 méteren is remek időt korcsolyázott, és összetettben a 6. helyen végzett. Török Réka ismét pályára léphetett, és biztatóan mozgott a nyári Eb maratonját illetően.

Az Európa Kupa keretében a fiatalabb korosztályok is kaptak lehetőséget. Kormányos Nina a 9 évesek között második helyen végzett összetettben, ugyanitt Zolván Barbara az 5. helyen zárt. Bíró Hanna a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát, Sajgó Anna pedig a 13 évesek között lett bronzérmes. Urbán Boglárka kicsivel lemaradt a dobogóról, Gyömbér Brigitta első nemzetközi versenyén a 6. helyen zárt.

Kiválóan szerepeltek az európai versenyeken a szegedi görkorcsolyások. Fotó: DM
Kiválóan szerepeltek az európai versenyeken a szegedi görkorcsolyások. Fotó: DM

Az Európa Kupa németországi állomásán 17 ország több mint 600 indulója állt rajthoz Gerában – a verseny egyúttal a kadettkorú fiatalok Európa- bajnoksága, a European Challenge is volt. A tornádósok közül Gardi két forduló óta vezeti az európai ranglistát, Kopilovic is ott van a legjobbak között, Sántha pedig nagyot lépett előre korosztályában. Gerában Gardi a rövid összetettben 2., a hosszú összetettben 1. helyen végzett, így az abszolút versenyben is nyert.

Kopilovic bekerült az 1000 méter döntőjébe, 5. lett, abszolút összetettben szintén az 5. helyen fejezte be a versenyt. Sánthának a felnőtt női mezőnnyel kellett versenyeznie junior A-s kora ellenére: itt a hosszútávú összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott, a többi távon mutatott kiegyensúlyozott versenyzése az összetett ezüstérmet jelentette neki.

Szögi 1000 méteren 8. lett, Erdős Dávid 300 méteren gurult egyéni csúcsot, hasonlóan Erdős Alexandrához. Iványi Tamás az eliminációban a 11. helyen végzett, összetettben a 14. helyen zárt. Hunyadi is remekelt, mindkét hosszú távján döntőbe jutott.

Az Európa Kupa betétszámaiként a fiatalabbak itt is kaptak versenyzési lehetőséget. Kormányos nem tudott minden távján rajthoz állni, összetettben így is a 15. helyen végzett. Bíró különösen a hosszú távokon korcsolyázott bátran. Urbán kiváló taktikával ért célba az első helyen az 1000 méter időfutamában, míg Sajgó utolsó napon elért győzelmével küzdötte föl magát az összetettben, és lett harmadik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárkányhajó Európa-bajnokságot rendezhet Szeged

A hétvégén Olaszországban rendezték meg a sárkányhajósok első kontinensbajnokságát, ahol a magyar… Tovább olvasom