Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ocskay Gáborról nevezhetik el a jégcsarnokot

Székesfehérvár - Az Alba Volán vezetése kezdeményezi az önkormányzatnál, hogy a fehérvári Jégcsarnokot ifjabb Ocskay Gáborról nevezzék el- hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet a sportoló halála miatt hívtak össze Székesfehérváron.
Szerdán este fáklyás felvonulás indul a sportoló tiszteletére a városközpontból a csarnokig, ahol gyertyagyújtás kezdődik. Ifj. Ocskay Gábort Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Alba Volán Zrt. és az Alba Volán Sportklub is saját halottjának tekinti és a város díszsírhelyet adományoz a sportolónak.

Pótolhatatlan veszteség érte az Alba Volán SC-t Ocskay Gábor halálával. Különleges személyiség volt, napjaink elanyagiasodott világában bár lett volna lehetősége, de hű maradt a csapatához. Segített felépíteni a szakosztályt. Kitűnő játékos volt, és társai által elismert vezéregyéniség - mondta a sajtótájékoztatón Tóth István az Alba Volán SC társelnöke, a névadó Alba Volán Zrt. vezérigazgatója.

Idősebb Ocsaky Gábor is részt vett a tájékoztatón. Azt mondta: nem kívánja senkinek, hogy a fia a karjaiban küzdjön az életérét, és kérte: a betegséggel, és fia halálával kapcsolatban semmilyen kérdés ne legyen, és a családtagokat senki ne keresse meg.

Szerdára virradó éjjel, életének 34. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt ifjabb Ocskay Gábor, a válogatott és a székesfehérvári klub oszlopos tagja. Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfél előtt néhány perccel rosszul lett. A mentők háromszor próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Apja is fölment Pestre éjszaka, fia még élt, amikor megérkezett hozzá.

A halál oka a feltételezések szerint szívinfarktus volt. A boncolásra még várni kell, mert törvényszéki orvosszakértő végzi el. Ocskaynál 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak, akkor a pályafutása is veszélybe került, de folytatta a játékot. Folyamatosan ellenőrizték, legutóbb januárban volt kontrollon, és mindent rendben találtak nála.

Ocskay 1975-ben született. 1983-tól az Alba Volán SC játékosa, más egyesület mezét soha nem öltötte magára. 1992-ben a junior Eb volt az első világversenye, ahol rögtön gólkirály lett. 18 éves korában már a C csoportos felnőtt vb-n szereplő válogatott tagja volt, azóta egyetlen világbajnokságot sem hagyott ki. A válogatottban összesen 187 alkalommal szerepelt. Sikerlistáján gólkirályi címek, a bajnokság legjobb támadója díjak, és a legértékesebb játékosi címek szerepelnek. A csatár szombaton kilencedik alkalommal lett magyar bajnok az Alba Volánnal.

Ocskay így nyilatkozott a bajnoki mérkőzés után fél órával: "Ezt a bajnoki címünket a fehérvári hoki-közönségnek ajánljuk, mert elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy mi idáig eljutottunk."

A Jégcsarnok oldalában kialakított emlékhelyhez délelőtt óta folyamatosan érkeznek a szurkolók, és mécsesek égnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vasas a Pro Reccót kapta

Vízilabda - Az olasz Pro Recco együttesét kapta a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjében a Vasas… Tovább olvasom