Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

A bor és a hal vezeti a népszerűségi listát Szegeden

Szeged - Egy gombostűt sem lehet leejteni a XX. Szegedi Borfesztiválon: kora délutántól hajnalig folyamatosan hömpölyög a tömeg a Széchenyi téren.
A szegedi Tourinform-iroda tájékoztatása szerint a borfesztiválra tavaly 225 ezren látogattak ki. A város lakossága 161 ezer fő: a finom borok a teljes szegedi népességnél több embert mozgatnak meg. Ezzel a látogatottsággal a városban csak a halfesztivál tudott versenyezni, amelyre tavaly 275 ezren voltak kíváncsiak.

A Bortér 2013-ban 200 ezer embert vonzott, a Szegedi Ifjúsági Napokra a Tourinform hivatalos tájékoztatása szerint 80 ezren látogattak ki. A Hungarikum Fesztiválon 55 ezren voltak, a szabadtéri előadásait 53 ezren látták. A Toros Pálinka Fesztivál 20 ezer embert csábított ki a Széchenyi térre, az első Deja Vu Fesztiválon 13 ezer ember tombolt. A szőregi rózsafesztivál is bekerült a leglátogatottabb rendezvények közé tavaly: a felvonuláson közel 10 ezren vettek részt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafogott borfesztivál Szabóékkal, hétezerért

Egy-egy tál étel, üdítő, néhány pohár bor és egy kis édesség a gyereknek közel 7000 forintjába került Szabóéknak a XX. Szegedi Borfesztiválon. Tovább olvasom