Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A szabadtéri lámpáiról érdeklődik a bizottság

A szabadtéri játékok, az SZKT és a Suli-Host szerepelt csütörtökön a közgyűlés pénzügyi bizottságának napirendjén. Nyomatékos felszólítást javasolt a szakiroda Herczeg Tamásnak.
A Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ugyanis – az előterjesztés szerint – a hatáskörét meghaladó szerződést kötött a szabadtéri játékok lámpáira – 22,3 millió forint értékben. És nem először fordult elő, hogy nem kért előzetes jóváhagyást a testülettől, hanem utólag véleményeztette a megállapodást a pénzügyi bizottsággal. Mészáros Tamás (MSZP) képviselő ennél keményebb megfogalmazást javasolt: utasítsák az ügyvezető igazgatót a közbeszerzés-köteles szerződéseknél a szervezeti és működési szabályzat betartására. Magyarán: ne vegyen el bizottsági hatáskört, hanem pályáztatáskor tájékoztassa a grémiumot.

Az ülésen jelen lévő Herczeg Tamás elmondta: a szegedi szabadtéri igazgatója bruttó 17,66 millió forintig vállalhat kötelezettséget, nagyobb összegnél kell a tulajdonos jóváhagyása. - A szabadtéri 2003 év vége óta érvényes protokollja szerint a szerződéseket mindig a közbeszerzési eljárás eredményhirdetését követően, a szerződéskötést megelőzően küldtük jóváhagyásra. Ugyanígy jártunk el ebben az esetben is. A pénzügyi bizottság új álláspontja azonban az, hogy a kötelezettségvállalás már a közbeszerzés kiírásakor jelentkezik - fogalmazott az ügyvezető igazgató. Hozzátette: a bizottság két hete döntött az új protokollról, ám az említett szerződés korábban keletkezett. Ígéretet tett, a jövőben az új protokollnak megfelelően jár el.

Elfogadta a pénzügyi bizottság az SZKT szervezeti és működési szabályzatának módosítását is, amire egy vasúthatósági ellenőrzés miatt volt szükség. Eddig is volt a 4 milliárd forint árbevételű önkormányzati cégnél általános igazgatóhelyettesi beosztás, de nem töltötték be. Ezután is így marad, de kialakítottak egy gazdasági igazgatói státuszt, amire fel is vesznek vezetőt. A bizottság azt is megszavazta, hogy az önkormányzat az ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kössön szerződést az eddig szolgáltató Suli-Host Kft.-vel 1060 adag ételre – 11 millió forint érékben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan kerülhetett ládadarab a sonkába?

Szigorú minőségbiztosítás mellett készül az a csirkemellsonka, amelyben olvasónk műanyagláda-darabot talált. A Her-Csi-Hús Kft. üzemlátogatásra hívta újságírónkat. Tovább olvasom