Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Ellopták, megbánták, visszavitték

Két sporttáskányi, csaknem 20 ezer forint értékű energiaitalt és üdítőt lopott négy barát hétfő hajnalban Szegeden az egyik élelmiszerbolt előtti hűtőből.
A három 17 éves diák és 20 éves barátjuk biciklizni indult vasárnap este, amikor úgy döntöttek, hogy elemelnek néhány üdítőt. Egyikük felfeszítette a lakatot a hűtő rácsáról, a többiek pedig őrt álltak.

A megszerzett italokat a fiúk elrejtették a közeli erdőben, majd hazafelé tartva megbánták a lopást és megbeszélték, hogy nyitásra visszaviszik az üdítőket.

Hétfőn a kora reggeli órákban a tettüket megbánó fiúk a bolt előtt várták az eladót, aki meglepődve vette át a csaknem hiánytalan árut - egy üditő hiányzott, azt a fúk éjszaka megitták.

A négy fiúval szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 11. Alsóváros 2011. augusztus 17. 09:08
  „1 hónapig minden héten 1x3-4 óra közmunka. Így se priusz, se fizetnivaló és ők is megtanulják, hogy nagy hülyeséget csináltak.”
 • 10. polo 2011. augusztus 17. 06:36
  „segithettek volna a boltban rendbehozni de most najd bénzbünti és felfügesztett”
 • 9. nagypappa 2011. augusztus 17. 04:41
  „Én nem jelentettem volna fel őket.
  Gyerekcsín.
  Megdicsérni őket, hogy visszavitték és kioktatni, hogy nagy marhaság volt a tettük, komoly következménnyel járt volna.

  Ennyi...”
 • 8. szeti 2011. augusztus 16. 20:09
  „7. Nagyon "okos", amit írtál. Pont pedagógia szempontból gáz feljelenteni őket!!! Ezzel azt tanítod nekik, hogy nem éri meg visszamenni, hisz ha nem mentek volna, akkor most senki nem tudná, kik lopták el az árut. Nem azt mondom, nem kell megdicsérni őket, hisz loptak. De nekik ez önmagában egy lecke volt, az álmatlan éjszaka, lelkiismeretfurdalás, és a megbánás. Ennél jobb leckét sosem tudsz nekik adni, a tapasztalat a legértékesebb...”
 • 7. ros-mary-53@hotmail.com 2011. augusztus 16. 18:37
  „Nekem az a véleményem, hogy a feljelentésnek igenis helye van, pedagógiai szempontból. Járják csak végig mindazt a procedúrát, amivel a lopás bűntette jár. Akkor a saját bőrükön megtapasztalják, hogy a rendőri intézkedés milyen, és hogy a lopást mindenki komolyan veszi. Ha nem történik semmi, nincs is valóságérzetük a srácoknak, hogy ezt az életben büntetik, ez nem egy akciófilm. A büntetést persze lehet mérlegelni, de a folyamaton menjenek csak végig.”
 • 6. Grabowsky 2011. augusztus 16. 16:34
  „%:::
  És ha vissza se vitték volna? Azt ne hidd hogy kiderült volna a kilétük!!!!!!”
 • 5. ascendum 2011. augusztus 16. 15:51
  „Na azért, kedves többi kommentelő, ne csináljunk belőlük szentet: bizonyára belátták, hogy rosszabbul járnának, ha nem viszik vissza a "szajrét". Normális ember nem lop energiaitalt, sőt lehetőleg semmi mást sem egy bezárt boltból.
  Annyi igaz, hogy lopás helyett inkább rongálásért kellene így felelniük, de valszeg nem is lesz másképp.”
 • 4. piccola 2011. augusztus 16. 15:39
  „érdekes, hogy így is feljelentették őket... én kifizettettem volna a kárt (lakat), oszt jónapot”
 • 3. bigroy 2011. augusztus 16. 15:35
  „Igazán példát vehetnének tőlük azok a politikusok akik hosszú évek óta lopkodják az állam (azaz a MI)pénzét és ez most pártállástól független!
  Jó lenne ha ők is visszavinnék a pénzt az államkasszába!!!”
 • 2. Grabowsky 2011. augusztus 16. 15:31
  „Ha visszavitték, szerintem csak a jogtalan használat áll meg... vagy még az sem mert nem használták, vagyis nem itták meg...”
 • 1. Ebgondolat 2011. augusztus 16. 15:08
  „A megbánás nagy erény! Főleg, hogy visszavitték a lopott árut!
  A rendőrségi eljárás lopás bűntette miatt számomra talányos, mivel ha az okozott kárt a tettes(ek) megtéríti(k), már nem áll fenn a lopás bűntette, így ez a fajta eljárás elég megalapozatlannak tűnik!
  Hogy a felfeszítéssel okozott kár megtérült-e, azt nem tudom, de ha nem, akkor ez is csak max rongálás szabálysértés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összekötő útra vár Deszk

A Deszket és Újszegedet összekötő útból november óta 1,2 kilométer hiányzik. A szegedi közgyűlés 2007-ben nem támogatta a szakasz megépítését. Tovább olvasom