Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Géczi József háza elé vonul a Jobbik

Szeged - Géczi József háza előtt demonstrál szombat délután a Jobbik, a Magyar Gárda és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. A politikus október 23-i beszédével van bajuk. A képviselő szerint rosszul értették a mondatait, de megpróbál hazaérni a tüntetés kezdetére.
Géczi József parlamenti képviselő Kiskundorozsmán álló háza elé vonul szombaton délután a Magyar Gárda Csongrád megyei szakasza, a Jobbik szegedi alapszervezete és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Összesen körülbelül százan – tájékoztatta lapunkat Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke. A három – részben egymást fedő tagsággal rendelkező – szervezet Géczi József október 23-án, Szegeden elmondott beszéde miatt tiltakozik.

Életveszélyes fenyegetés

Géczi Józsefet tavaly novemberben nyílt levelezőlapon fenyegették meg életveszélyesen. Az ismeretlen feladó a képviselő családjára is utalt az üzenetben. A Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke más küldeményekkel együtt kapta a lapot, melyet a többivel együtt a kormányőrök átvizsgáltak. A levelezőlapon a fenyegetés mellett égő autók voltak láthatók – a képek az MTV ostromakor készültek. Géczi nem kért védelmet sem magának, sem a családjának.

Azt szeretnék, ha a képviselő lemondana mandátumáról. Szerintük a politikus azt mondta az ünnepségen, hogy „Magyarországnak, a magyar népnek és Szegednek jó volt a francia és a szovjet megszállás." Ezt „felháborítónak és undorítónak" tartják. A demonstrálók délután 6-tól 8-ig szeretnének tüntetni, visznek transzparenseket, és úgy tervezik, egész Dorozsmát beterítik szórólapokkal.

Géczi József közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben az áll: megtiszteltetés számára, hogy a Jobbik tüntetést szervez a háza elé, azonban a demonstráció ok nélküli. A Nagy Imre szobornál ezt mondta: „A forradalom tehát – bár ezt pesti barátaink nem szívesen emlegetik – Szegeden kezdődött. Miért pont 1956 nem kezdődött volna Szegeden? ... A trianoni nemzetkatasztrófa után is befogadó város lett Szeged … A vegyes emlékű francia megszállás megmentette a várost a proletárdiktatúra 1919-es kísérletétől, a szovjet felszabadítás és megszállás a nyilas vészkorszaktól."

Géczi szombat délutánra mást tervezett, de megpróbál hazaérni a tüntetés kezdetére. Szerinte a demonstrációból párbeszéd is kialakulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz szakdolgozat-fronton

Szeged - Nincs nyoma egy negyedszázada leadott szakdolgozatnak, illetve az antikváriumban bukkant… Tovább olvasom