Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Keddtől marják a nagykörutat Kossuth sugárúttól

Szeged - A szegedi nagykörút javítása miatt pénteken a 3-as és 4-es villamosok vonalán pótlóbuszok viszik az utasokat este fél 8-tól üzemzárásig Tarján végállomás és Anna-kút között. Kecskés végállomás és az Anna-kút, illetve a vadaspark és az Anna-kút között változatlanul villamosok járnak.
Szombaton reggel üzemkezdettől várhatóan 8 óráig az 5-ös és 9-es trolik helyett is pótlóbuszok közlekednek a Vértó és Bartók tér, illetve Makkosház és a Bartók tér között. A Bartók tértől trolik járnak a gyerekkórházig, illetve a Lugas utcai végállomásig. Átszállni a 74-es busz Mikszáth Kálmán utcai megállójában lehet.

Az útjavítás a hosszú hétvégén befejeződik a nagykörút Bertalan hídtól Kossuth sugárútig húzódó külső sávján. Ma éjszaka a maradék aszfaltszőnyegezést, villamossín-rögzítést végzik. A kivitelező Swietelsky Építő Kft. még egy éjszakán dolgozik a hét végén, felfesti az útburkolati jeleket.

Az aszfaltcsere másik fele kedden reggel kezdődik. Pünkösd után megfordulnak az útépítők, és el kezdik felmarni a nagykörút másik külső sávját a Kossuth sugárúttól a Bertalan hídig. Vass Árpádtól, a Swietelsky helyi építésvezetőjétől megtudtuk, mivel ezen a szakaszon nincs annyi mellékutca és nem akadályozzák a tömegközlekedést, a körút nagyobb darabját bontják fel. Emiatt az ünnepi hétvégét követően a belvárosból kimenőknek érdemes hosszabb menetidővel és torlódásokkal kalkulálni.

A javítás a hónap végéig tart

Deszk és Klárafalva között a 43-ason szombaton még dolgoznak az útépítők, vasárnap és hétfőn viszont nem. Ott is kedden reggel folytatják a munkát; nemsokára kész a nyomvályúk aszfaltozása és aszfaltszőnyeget fektetnek le. Kedden reggel ezen a szakaszon is torlódás várható, különösen amiatt, hogy a vasárnap reggel 8-kor életbe lépő kamionstopot hétfőn este 10-kor oldják fel.

Olvasóink írták

 • 3. joy 2008. május 09. 23:21
  „Nyikorgó urak!
  Hol voltatok, amikor a főcsatornázás miatt hónapokig mély árok volt a körúton?

  Dolgoznak, teszik a munkájukat az útjavítók.
  Önök is jobban tennék. ha a saját dolhukkal foglalkoznának mások battatása helyett!”
 • 2. aggodó 2008. május 09. 20:37
  „A multhéten legalább kétszer benne volt a délmagyarba, hogy a hétvégére elkészül az eggyik fele a körutnak. Hány hétvégének kell még eltelnie?”
 • 1. Mil 2008. május 09. 19:29
  „Azért jól eltökölnek vele. CSak azt látom, hogy gyorsan felmarják, meg aránylag gyorsan leaszfaltozzák, de aztán napokig látszólag áll a meló, lukak vannak, stb.
  Most megint 2 hetet szopunk majd, csak a másik irányban, ha azt is elkezdik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A delmagyar.hu nap szépe a 24 legjobb magyar nő között

Szeged - A delmagyar.hu "A nap szépe" rovatában szerepelt Hoffmann Mariannt is beválogatták a 24… Tovább olvasom