Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nem csak a házias ízek kerülnek a szentesi ételdobozokba

A Re-Formáló Egyesület hívására alakult segítő szándékú önkéntesekből álló csoport a városban, akik elhatározták, egy élelmiszert tartalmazó dobozzal segítik a rászorulókat.
A Dózsa-ház falára januárban került fel az ételdoboz, az eltelt idő pedig azt mutatja, jól működik a kezdeményezés. – Sokan látogatják az ételdobozt, mindig találkozok itt valakivel. Érdekes élettörténeteket hallottam, özvegyen maradó kisnyugdíjassal, akinek a gyógyszerek kiváltása után már nem marad pénze, vagy gyerekekkel, akiknek egy üveg savanyúság hiányzott otthonról. Egy özvegy bácsi pedig azt mesélte, amióta elhunyt a felesége, azóta nem evett olyan házias ízűt, mint amit az önkénteseink főztek – osztotta meg személyes élményeit Friedl Mónika.
Az önkéntesek munkáját Mónika koordinálja. Fotó: Majzik Attila
Az önkéntesek munkáját Mónika koordinálja. Fotó: Majzik Attila
A szentesi csoportnak több mint száz tagja van és körülbelül harminc önkéntes dolgozik azon, hogy mindig tele legyen a doboz. Van, aki azzal segít, hogy pékárut hoz, van, aki az adományba kapott alapanyagokból főz, és van, aki műanyag edényeket gyűjt. – Hálás vagyok az önkénteseinknek, hiszen a legdrágábbat, az idejüket adják. Négy szentesi vállalkozás is segíti a munkánkat. A rászorulók megszokták a doboz működését, betartják, hogy csak három dolgot vehetnek ki egyszerre. Egy hölggyel van problémánk, de ő városi szinten is gond. Vele kapcsolatban a polgárőrök próbálnak nekünk segíteni – mondta Frieidl Mónika.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökvös András és Tobai Rebeka kiállítása nyílt meg Fábiánsebestyénen

Ökvös András és Tobai Rebeka kiállítása nyílt meg Fábiánsebestyénen
A fábiánsebestyéni Lehetőséget Mindenkinek! Civil Egyesület és a Kezünkben a Jövőnk Barátokkal… Tovább olvasom