Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem fogja kitalálni, mit találtak a krokodil gyomrában

Max, a drezdai állatkert 400 kilós impozáns, csaknem ötméteres bordás krokodilja július 6-án elpusztult.
Az NDK-s időkből származó húszpfenniges pénzérmét találtak Max, a drezdai állatkert nemrég kimúlt bordás krokodiljának gyomrában.

A pénzérmére a csaknem hatvanéves állat patológiai vizsgálata során bukkantak - közölte hétfőn az állatkert.

Max július 6-án pusztult el, gondozói reggel élettelenül találtak rá.

Az állatkert látogatói gyakran hajítottak pénzérméket az állat medencéjébe, de az erősen megkopott húszpfenniges volt az egyetlen, amely Max vizsgálatakor előkerült.

A krokodil légcsőhurut és súlyos ízületi gyulladás következtében múlt ki. Az orvosok egy június elején végzett vizsgálat során veseproblémára utaló jeleket is találtak Maxnál.

A 400 kilogrammos impozáns, csaknem ötméteres krokodil 1958-ban, hatvan centiméteres hüllőként érkezett a drezdai állatkertbe, ahol hamar a közönség kedvencévé vált.

Az Ázsiában, Ausztráliában és a csendes-óceáni területeken honos bordás krokodil (Crocodylus porosus) akár 70 évig is élhet. Max azonban az utóbbi időben letargikussá és gyengévé vált, nem akart enni és mozgásában is zavarok léptek fel. Az antibiotikumos és fájdalomcsillapítós kezelés sem javított állapotán.

Az állat csontvázát a drezdai Senckenberg Természettudományi Gyűjtemény használja fel tudományos célokra, az állatkertben pedig Max emlékére információs táblát állítanak fel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

145 ezren buliztak idén a Balaton Soundon

Soha ennyi világsztár nem lépett fel még a fesztiválon, mint 2015-ben. Tovább olvasom