Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Olvasónk Németországból jelenti: szomorúan vonultak ki a németek a kipakolt tűzoltóautók után - fotók

Burladingen tűzoltóságáról jelentkezett olvasónk, aki a helyiekkel nézi a Korea-Németország meccset. Mindenki Kroos, Reus és Kimmich mezben ül, a himnuszt állva énekelték végig és még a tűzoltóautók is utcára kerültek addig.
Olvasónk a drámai német bukás után még jelentkezett. Csalódottan jelezte, szerette volna testközelből átélni, milyen az, amikor a németek ünnepelnek, ehelyett szomorú és csalódott arcokat látott. A tűzoltóság épületében kialakított kocsmában pedig a második koreai gól után üres padsorokat. A csalódottságot nem lehet leírni, csak mutatni:
 
 
Korábban

Ha valahol jó lehet meccset nézni a helyiekkel, akkor az Németország. Bár Neuerék még keresik régi önmagukat - köztük ő saját magát is - , a németek nem fordulnak el a csapattól, de a kritikát azért megfogalmazzák. A játékosok pedig tűrik. Erről a bombagólt szerző Kroos is beszélt korábban
Burladingenből jelentkezett most olvasónk, aki épp a helyiekkel nézi a Korea-Németország meccset egy igen rendhagyó helyen, egy tűzoltóságon, ahol egy igazi pubot hoztak létre - valószínűleg az unalmas idők ellen. Még a tűz is tudja, hogy vb alatt, főleg ha német érdekeltség van, ne gyulladjon meg. Szerencsére a flotta utcára került, így ha baj van, azért tudnak menni a fiúk. A többiek meg őrizik a házat.
Olvasónk elmondta, ennyiszer még nem hallotta az Özil, Scheisse kifejezést - ezt szándékosan nem fordítjuk, szerencsére a németek nem tudnak frappánsan káromkodni, de maradjunk annyiban, nem szép. A szurkolók mezekben, mindenkin Kimmich, Reus és Kroos neve olvasható, de egyelőre inkább csak magukban szurkolnak. 

Azért van annak hangulata, ahogy zeng a német himnusz egy tűzoltóság pajtaszerű kocsmájában...Nézzék csak:
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ami tilos, az tényleg jobban esik?

Ami tilos, az tényleg jobban esik?
Ha már tilosban akar parkolni az ember, az a biztos, ha a tiltó tábla mellett teszi. Tovább olvasom