Helyi sport

2024.02.09. 10:05

Szombaton folytatódik a vármegyei I. osztályú bajnokság

A múlt heti, pótolt mérkőzést követően ezúttal már teljes fordulót rendeznek a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályban.

Delmagyar.hu

Tiszaszigeten rögtön rangadót láthatnak a szurkolók, a feketemezes Szentes Mórahalmon kezdi a tavaszt.

Fotó: Török János

Több mint két hónap szünet után szombaton folytatódik a labdarúgó vármegyei I. osztály. A múlt heti, pótolt mérkőzés után az őszi bajnok SZVSE 10 pontos előnnyel várja a bajnokság tavaszi nyitányát, és Makón kezdi meg az idei esztendőt. 

A második helyen álló Tiszasziget rangadóval nyitja a tavaszt, hiszen a negyedik Algyőt fogadja: a két csapat között öt pont a különbség a tabellán, így mindkét fél számára kiemelten fontos, mi lesz a szombati meccs eredménye. 

Közvetlen riválisok játszanak a Balástya–Bordány meccsen is, ezt a mérkőzést Sándorfalván rendezik meg. Szintén hatpontos meccset rendeznek Hódmezővásárhelyen is, ahol a tabella utolsó két helyezettje játszik, míg az edzőváltáson átesett, dobogó harmadik fokán álló Kiskundorozsma az FK Szeged otthonában kezdi meg a szezon második felét.

A vármegyei I. osztályban a mostanit követően még hat fordulót rendeznek, majd az alapszakasz végén két részre oszlik a mezőny. 22 fordulót követően ugyanis az első hat helyezett a felsőházban, míg a további hat csapat az alsóházban folytatja majd, és játszanak egy újabb oda-visszavágós kört. 

Vármegyei I. osztály, 16. forduló, szombat, 14 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Ásotthalom, Makó–SZVSE-G-Falc Kft., Tiszasziget–M-Perfect Home-Algyő, Balástya–DB Futball Bordány SK (Sándorfalván), FK 1899 Szeged-SZEOL–Kiskundorozsma, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Szentesi Kinizsi. 

A rajt előtt minden csapatnál érdeklődtünk, mit várnak a tavaszi szezontól, a összefoglalókat a lenti linkekre kattintva olvashatja el.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

SZVSE-G-Falc Kft.

Tiszasziget

Kiskundorozsma

M-Perfect Home-Algyő

Kéménygyártó-Mórahalom VSE

Makó FC

Balástya

DB Futball Bordány SK

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában