Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

EU-biztos: az ENSZ migrációs csomagját elutasítók vizsgálják felül álláspontjukat!

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó.
Álláspontjuk felülvizsgálatára szólította fel az Európai Bizottság illetékese egy hétfői lapinterjúban az Európai Unió azon tagállamait, amelyek elutasítják az ENSZ elfogadás előtt álló globális migrációs csomagját.

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt című német napilapnak nyilatkozva azt mondta, nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó, és senkit sem kényszerítenek arra, hogy tartsa magát a benne szereplő javaslatokhoz - hangsúlyozta. Véleménye szerint azok, akik elvetik a csomagot, nem tanulmányozták kellő alapossággal - tette hozzá.
    
A biztos szerint "fontos lenne", hogy a jelenleg elutasítónak mutatkozó EU-tagországok a következő napokban meggondolják magukat, és támogassák a paktumot a jövő heti marokkói konferencián, ahol a csomag elfogadását tervezik.
    
A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális bevándorlás: Spanyolországba helyezik át a Máltán partot érő migránsokat

A hajó november 22. óta várakozott a nyílt tengeren arra, hogy kiköthessen. Tovább olvasom