Hallgassa élőben!

Új lakóit várja 
a Szegedi Ősz Idősotthon

Visszaállt a rend a Szegedi Ősz Idősotthonban, ahol jelenleg 4-5 szabad férőhely van. Nem csak a várólistáról érkezhetnek a beköltözők, sürgős esetben gyorsabb a bejutás.

 

A több hónapos karantén után a 16 éves Szegedi Ősz Idősotthon ismét megnyitotta kapuit a hozzátartozók és az új lakók előtt. A Covid–19-járványt senki nem kapta el az otthonban, ami a nagy fokú biztonsági intézkedéseknek köszönhető.

– Az elmúlt időszakban is a jogszabályoknak megfelelően működtünk. Lakóink és hozzátartozóik nehezen élték meg a látogatási tilalmat, de mindent elkövettünk, hogy legalább online, videochaten keresztül láthassák egymást – fogalmazott dr. Bálint András, a civil fenntartású intézmény vezetője, hozzátéve, a Szegedi Ősz Idősotthonban jelenleg 4-5 szabad férőhely van. Sokan még mindig tartanak a járványhelyzettől, és várólistásként latolgatják a költözést. Pedig aggodalomra semmi ok, sikeres védekezésen van túl az intézmény.

A látogatási rend újra a régi. Az étkezési szabályokon nem változtattak: asztalonként maximum 2 fő ülhet. A kórházból visszatérő lakó, illetve a PCR-teszttel nem rendelkező új beköltöző a jogszabályok értelmében továbbra is karanténszobába kerül 14 napra. Azonban aki új beköltözőként rendelkezik negatív PCR-teszttel, azonnal elfoglalhatja saját szobáját.

A civil fenntartású intézményben a színvonalas ápolás a járvány okozta nehezített körülmények között sem változott: a megfelelő szakmai feltételek megléte az ápoltak és a közel 80 dolgozó, köztük 24 ápoló mindennapjait nagyban segítette. Az orvosi ellenőrzés folyamatos: a helybe érkező háziorvos és szakorvosok – pszichiáter, neurológus, ortopédus, szemész – vizsgálják meg a lakókat.

A megyében egyedülálló módon tartós bentlakást is biztosító, korszerű szociális intézmény hamarosan ismét széles program- és szolgáltatáskínálattal, köztük gyógy
tornával, szeniortánccal, film
klubbal, segítőkutya-terápiával, valamint rendszeres istentiszteletekkel és házon belüli ünnepségekkel színesíti a mindennapokat.

Az itt élők fele ápolásra szoruló, kerekesszékben élő idős. Többen különböző fokú demenciával, vagyis mentális hanyatlással küzdenek, ezért 5 fős mentálhigiénés csoport segíti a lakókat egyéni és csoportos foglalkoztatások keretében.

A jelenleg 100 férőhelyes, családias jelleggel működő otthon kapacitása már régen megduplázódott, az ide jelentkezők egy-, illetve kétágyas szobák közül választhatnak. Az árakról a www.oszido.hu oldalon lehet tájékozódni.

A belvárosban található Szegedi Ősz Idősotthonba az egész ország területéről várják a lakókat. Sőt, a tervek között szerepel egy közeli apartmanház kialakítása is az önálló életvitelre képes idősek számára.

(x)

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Szerdán erősen felhős, borult idő várható
Többfelé alakul ki eső, zápor. 17 és 23 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
Invázió: már csípnek is a poloskák
Szinte kiirthatatlanok, mindenütt rengeteg bosszúságot okoznak az országban.
Természeti és emberi hatásokat vizsgál a Landsat-9 műhold
Útnak indították hétfőn Kaliforniából a Landsat-9-et, a legújabb tagját annak az amerikai műholdsorozatnak, amely évtizedek óta vizsgálja a természeti és emberi hatásokat a Föld felszínén.
Szijjártó: a nemzetközi liberális mainstream nagyon komoly támadásokat indított (videó)
Európának a megerősödéshez vissza kell térnie saját klasszikus értékeihez – mondta a külügyminiszter Strasbourgban.
Több mint 9,2 millió adag vakcinát szállított már a Pfizer Magyarországra
Ez volt a 41. szállítmány.
333 kilométert tekertek vadregényes tájakon a palócföldi bringatúrán
A kezdeményezés célja többek között az elektromos kerékpár kultúrájának elterjesztése.