Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A paraméterkönyv előkészítésének leállítását kéri a VEKE

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) arra kérte Demszky Gábor főpolgármestert, hogy állítsa le a paraméterkönyv előkészítését - olvasható a társaság hétfői közleményében.
A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén tárgyalt a budapesti járatok ritkításáról, de nem hozott végleges döntést.

A kerületi önkormányzatok, a lakosság, a szakszervezetek és a szakmai civil szervezetek összefogása a járatritkítások ellen hatásos volt: a városvezetésnek így nincs bátorsága sem a járatritkítások bejelentésére, sem a folyamat leállítására - áll a VEKE közleményében.

A VEKE azt javasolja, hogy kezdődjön szakmai egyeztetés a BKV, a Fővárosi Önkormányzat illetékesei, a szakmai civil szervezetek és a szakszervezetek bevonásával, hogy az utasok igénye szerinti legjobb paraméterkönyvet dolgozhassák ki közösen. Az együttműködésen alapuló, utasok érdekeit szolgáló Paraméterkönyv elkészítésének azonban feltétele a járatritkítások és az ágazatból történő pénzkivonás leállítása - olvasható a közleményben.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén nem született végleges döntés a BKV teljesítményét meghatározó paraméterkönyvről, erre pénteki rendkívüli ülésén készül a kabinet. A kabinet elfogadta, hogy a BKV-járatainak ritkításával 2-2,2 milliárd forintot takarítson meg a közlekedési vállalat, az eredetileg tervezett 6 milliárd helyett.

Ez lényegében azt jelenti, hogy harmadannyi járatritkítás- és megszűntetés lesz, mint amennyit eredetileg terveztek. A közlekedési társaságnak javaslatot kell tennie arra is, hogy a hiányzó megtakarítást milyen költségcsökkentéssel, illetve bevételnöveléssel teremti elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaskó István törvényvisszavonást szeretne

Nem lesz népszavazás, ha a kormány jövő szerdáig visszavonja a február 11-én elfogadott… Tovább olvasom