Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A rendőrség és három lap ellen indít pert Kármán Irén

Jó hírnév megsértése miatt három lap ellen indított kártérítési pert Kármán Irén újságírónő, akit állítása szerint még 2007 júniusában raboltak el és vertek meg Budapesten.
A dokumentumfilmes a rendőrséget is be akarja perelni, mert a Nemzeti Nyomozó iroda egy korábbi sajtótájékoztatóján olyan kijelentéseket tettek, amikből úgy tűnik, hogy Kármán Irén hazudott az ügyével kapcsolatban. A nyomozást közben lezárták, a Legfőbb Ügyészség határozata szerint egyrészt eredménytelenség, másrészt bizonyítékok hiányában.

Kármán Irén a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy beperelte a Magyar Fórumot, a Népszabadságot illetve a Blikket jó hírnév megsértése miatt, mert megveretéséről szóló cikkeikben rossz fényben állították be őt.

Az újságírónő azt is elhatározta, hogy a rendőrség ellen kártérítési pert indít, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egyik korábbi sajtótájékoztatóján azt mondták, a megveretésének körülményei nem azonosak azzal, amit Kármán Irén állított.

Kármán Irén elmondta azt is, hogy az NNI korábban úgy szüntette meg a nyomozást, hogy ügyét két részre bontották: A sérüléseit nem vitatták, de nem tudták kinyomozni, ki okozta azokat. Elrablását pedig bűncselekmény hiányában szüntették meg. Ez azt jelentette volna, hogy hazudott és az elrablásának történetét csak kitalálta. Hatóság félrevezetése miatt indíthattak volna nyomozást ellene. Kármán Irén azonban a lezáró határozatot a Legfőbb Ügyészségen megpanaszolta.

Február utolsó napján meg is kapta a Legfőbb Ügyészség határozatát, amiben megváltoztatták az előző lezáró határozatot. Ez azt jelenti, hogy az elrablásának ügyében is bizonyítékok hiányában szüntetik meg a nyomozást. Ezzel Kármán Irén szerint az NNI-nek nem lesz lehetősége, hogy hatóság félrevezetése miatt eljárást indítsanak ellene, egyben azt is jelenti, hogy nem hazudott, csak a rendőrök nem jutottak semmire a nyomozásban.

Kármán Irént állítása szerint június 22-én rabolták el Pesterzsébetről, majd megkötözték, megverték és a Duna-parton kidobták a kocsiból. Az újságírónő az olajügyekben folytatott újságírói tevékenységével hozta összefüggésbe a történteket. A rendőrség szerint az események nem úgy és nem akkor történtek meg, ahogyan azt Kármán Irén állítja. A Nemzeti Nyomozó Iroda a verés miatt indult nyomozást bizonyítékok hiányában szüntette meg.

Az elrablás - a személyi szabadság megsértése - pedig meg sem történt a nyomozók szerint. Ezen a határozaton most változtatott a Legfőbb Ügyészség, vagyis az elrablás megtörtént, de nincsenek bizonyítékok.

Az olajügyek kapcán egyébként Kármán Irén hétfőn petíciót akar átadni az országos rendőrfőkapitánynak, ugyanis a korábban nyilvánosságra hozott, olajügyekben készült dokumentumokat nemrég leszedték a rendőrség internetes oldaláról. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ezzel kapcsolatban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy mint petíciót nem veszik át az újságírónő papírjait, de mint bárki más, a rendőrség panaszirodáján leadhatja azokat.

Olvasóink írták

 • 3. Gerhhhu 2008. március 03. 20:01
  „kármán, nem kálmán jános olvass”
 • 2. Cseter János 2008. március 03. 17:09
  „Sajnos kevés "Kálmán Irén" van ebben az országban! Viszont van bőven kerékkötője az igazságszolgáltatásnak!”
 • 1. Magyar. 2008. március 03. 14:33
  „NNI, Gratulálok!

  Bocsánat, helyesbítünk...: nem osztogatnak, fosztogatnak...:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizuhant az ablakon egy házibulizó 13 éves fiú

Meghalt egy 13 éves fiú Mosonmagyaróváron szombaton éjszaka, miután egy házibuliban kizuhant a… Tovább olvasom