Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Bajnai Gordon kitüntetett nyolc rendőrt

Elismerő okleveleket adott át Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken nyolc, rendőrnek, akik a július 4-i fővárosi, Erzsébet téri demonstráción teljesítettek szolgálatot - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az okleveleket "az engedély nélküli demonstráció kezelésében, az alkalmanként erőszakossá váló tömeg elleni szakszerű intézkedésben, a rend fenntartásában" teljesített szolgálatukért kapták a rendőrök.
Az elismerés átadásán a miniszterelnök azt mondta: az állampolgárok joggal várják az államtól Magyarország minden részén, a legkisebb településen, vagy éppen egy nagyvárosban, hogy szavatolja a biztonságot, tegyen meg mindent a rend védelméért. "Célunk, hogy a törvénytisztelő állampolgároknak ne lehessen oka a félelemre, sem származásuk, sem bizonyos csoportok megfélemlítő magatartása miatt" - idézi a kormányszóvivői iroda közleménye Bajnai Gordont.
A miniszterelnök kifejtette, kormány célja az is, hogy a bűnelkövetőkkel szemben kellő szigorral, de minden esetben a törvényi előírások szerint lépjen fel a hatóság, a jogszabályokat sértők cselekedetüknek megfelelő mértékű, arányos eljárásban részesüljenek. Úgy fogalmazott: "A kormány mindent megtesz a biztonság szavatolása és annak érdekében, hogy végre rend legyen Magyarországon".
A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án döntött arról jogerősen, hogy megszünteti a Magyar Gárdát, az egyesületet és a mozgalmat egyaránt. Ez ellen tiltakozva gyűltek össze július 4-én, szombaton a fővárosban a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai az Erzsébet téren.
A Magyar Gárdát feloszlató jogerős ítélet ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti szombati demonstrációt a rendőrség megtiltotta. Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek a demonstrálók nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét is.
A tüntetésen történtek miatt összesen négy esetben indult büntetőeljárás hivatalos személy elleni erőszak gyanújával, 205 emberrel szemben pedig különböző szabálysértések - a többi között garázdaság, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, személyi igazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés - miatt.

Olvasóink írták

 • 10. trainman 2009. július 11. 09:17
  „9. hozzászólás apátfalvifaszagyerek 2009.07.11. 04:03

  Csak annyi a probléma, az egész csak egy ingatlanspekuláció, amiből valakiknek sok pénze lett, de nem neked, vagy nekem. Munkahelyteremtés meg lefújva.

  A megbeszélésről készült összefoglaló szerint: "Gyurcsány Ferenc és a további résztvevők egyöntetűen támogatják a projektet, s támogatásukról biztosították a jelenlévőket. A beruházás helyszínéül szolgáló Fejér megyei földterületek befektető általi hasznosítását (csereingatlanok értékbecslése, tulajdonjog-rendezés) előkészítjük - ez három különböző földterületet érint. Mindezért felelős Tátrai Miklós, aki közvetlenül tartja a kapcsolatot Joav Blum úrral". Majd így folytatódik az összefoglaló: "A működéshez szükséges minisztériumi engedély rendben lesz (a szerencsejáték koncesszió kiírása), felelős Veres János (Markó Andrea). Kijelölünk egy személyt, aki a kormány részéről menedzseli a projektet, ő lesz a kontaktszemély a befektetők számára, Bajnai miniszter úr közvetlenül referál ME (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - a szerk.) úrnak, felelős: Bajnai Gordon."

  Miként a Heti Válasz májusban megírta, a kormány eddig hét lépésben támogatta a Velencei-tó partjára tervezett King City-projekt gazdáit. 1. Veres János még pénzügyminiszterként előkészítette az új vagyontörvényt, mely lehetőséget ad a verseny nélküli földcserére. 2. A parlament kiterjesztette a kiemelt nemzetgazdasági beruházásokról szóló törvény hatályát a koncessziós szerződések alapján megvalósuló beruházásokra (például a kaszinóüzemeltetésre és a kapcsolódó vendéglátó-komplexumok kiépítésére). 3. Az MNV földcsere-szerződést kötött Joav Blum üzletemberrel, aki a sukorói telek fejében albertirsai és pilisi területeket ad át az államnak. 4. A vagyonkezelő kiugró - 430,5 forintos - négyzetméterenkénti áron számította be Blum albertirsai-pilisi telekegyüttesét, miközben az MNV jogelődje 2006-ban 19,82 forintért adott el hasonló, szintén az M4-es nyomvonalába eső monori földeket. 5. A még fejlesztési miniszter Bajnai Gordon a Blum által megszerzett sukorói ingatlan besorolásának korrekcióját, azaz a terület beépíthetővé tételét javasolta a Fejér Megyei Közgyűlésnek. 6. A pénzügyminiszter pályázatot hirdetett óriáskaszinó alapítására a közép-dunántúli régióban, amit Blumékon kívül más nemigen nyerhet meg. 7. Kormányrendelet született a King City kiemelt üggyé nyilvánításáról, vagyis értelmet nyert az a tavalyi döntés, mellyel a leendő kaszinóvárosokra is kiterjesztették a "nemzetgazdaságilag" jelentős beruházásokról szóló törvény hatályát.

  Időközben azért megbicsaklott a Bajnai Gordon menedzselésével indult projekt: a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelést gyanítva jelenleg is nyomoz a témában.”
 • 9. bo 2009. július 11. 07:53
  „Így kell a bűnözőkből állami hőst csinálni! A következő lépés: Tüntessük ki az összes bodzatermelőt, mert ma elaludtak és nem mentek lopni! Gyalázat! A Magyar Nemzet megcsúfolása!”
 • 8. apátfalvifaszagyerek 2009. július 11. 04:03
  „Tisztelt Trainman! Áruld már el, hogy mi azzal a baj, ha egy beruházás 2300 munkahelyet teremt? Ha külföldi beruházás, akkor külföldi, a sok munkanélkülit nem fogja ez érdekelni.”
 • 7. trainman 2009. július 10. 23:10
  „Elismerték: Bajnai volt a 200 milliárdos, izraeli biznisz összekötője

  A sukorói beruházással kapcsolatban még folyik az a pénzügyminisztériumi vizsgálat, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök soron kívüli tájékoztatással kért Oszkó Péter pénzügyminisztertől - közölte a távirati irodával szerdán Budai Bernadett kormányszóvivő. A beruházást azért indította útjára a kormány - így a magyarázat -, mert a kétszázmilliárd forintos projekt 2300 munkahelyet teremt a Közép-Dunántúlon, és jelentős külföldi tőkét vonz az országba.
  A szóvivő elismerte, hogy megfelel a valóságnak a Magyar Hírlap tegnapi számában megjelent információ, miszerint az azóta megbukott Gyurcsány-kormány tagjai 2008 májusában egyeztetést folytattak a velencei-tavi Sukoró határába tervezett, King´s City néven futó szálloda- és szórakoztatóközpontról. Mint arról beszámoltunk: az egyeztetésen Gyurcsány mellett jelen voltak a beruházás izraeli és izraeli gyökerű befektetői, akikkel Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszternek mint a kormány részéről kijelölt projektmenedzsernek kellett kapcsolatot tartani. A pénzügyminisztert június 5-én vizsgálatra utasító Bajnainak akkoriban azt is feladatul szabták, hogy közvetlenül referáljon Gyurcsánynak.
  A tavaly májusi egyeztetés érdekessége, hogy az arról készült dokumentumot Tóth András egykori titokminiszter ellenőrizte, és Ficsor Ádám jelenlegi titokminiszter mint kabinetfőnök-helyettes hagyta jóvá.
  (Magyar Hírlap)”
 • 6. trainman 2009. július 10. 22:22
  „FlashGordon a kis libás miniszterelnökünk, aki miatt meghalt bizonyítottan 9 ember, provokál. Az is lehet, hogy nem is ő csinálja ezt, mert a sok pislogástól nincs ideje ilyesmire, hanem a tanácsadói javasolták neki, :- Te! Gordon! Tüntess már ki pár rendőrt, akik szarrá vertek pár embert, meg fél méterről lőtték a könnygázt a pofájukba! Kíváncsiak vagyunk, mit reagálnak majd az emberek! Ha már téged elfogadtak miniszterelnöknek, akkor ezt is beveszi a gyomruk! Úgyse emlékeznek már a Hajdú-Bét drámára! Meg, nem ártana egy kis balhé, ennyi megszorítás után! Tudod, egy kis lazítás! Úgyis szereted nézni, ahogy szenved a nép! Mármint a magyar nép! Nehogy a másikra gondolj! Mindegy! A lényeg! El kell terelni a figyelmet az üzelmeidről, meg persze a mi üzleteinkről! Te csak pislogj, meg néha próbálj színesebb lenni! Fletó az azért ilyen téren profibb volt! Több is van neki egy-két milliárddal, mint neked! Mindegy! Majd belejössz! Nemsokára vége, nem leszel miniszterelnök, de életed végéig úgy szólítanak majd, miniszterelnök úr! Meg persze kapod a pénzt, mert olyan sokat tettél a hazáért! Holnap, ha lesz valami balhé Pesten, ne felejtsd el, hogy ne csak pislogj, hanem préselj már ki pár könnycseppet is! Na, akkor ezt megbeszéltük! Nem, a Gergényi most nem irányíthat! Ezt már mondtam! Bocsi!”
 • 5. lidocain 2009. július 10. 21:35
  „A jó édes anyukádat te mocskos libatolvaj!!(hogy finom legyek és viszonylag kultúrált)”
 • 4. LukSzusz 2009. július 10. 20:29
  „Arany Libatollal ékesített,liaszarkeresztet kaptak,az összes mócsinggal.”
 • 3. comet 2009. július 10. 19:18
  „Bajnai alkalmatlan bármilyen vezetői beosztás ellátására, ugyanúgy ahogy az őt kinevező Fletó barátja is az volt. Bajnainak annyi esze sincs hogy szélhámos elődje hülyeségeiből tanuljon.
  Sajnos az ország alkotmányos felügyeletéért felelős és igazságügyi szerveit annyira lezüllesztették hogy ma már tehetetlenek ezekkel a nemzetpusztító elemmekkel szemben.
  Amennyivel rosszabb a rendőrség a bűnüldözés terén, annyival jobbak tömegoszlatás terén. Végül is ez a lényeg. Most a bűnözőket kell védeni a tömegektől.”
 • 2. achilleus 2009. július 10. 18:50
  „Remélem a nevük fel kerül a dicsőséglistára, a könnyebb azonosíthatóság végett.”
 • 1. achilleus 2009. július 10. 18:48
  „Éppen be akartam idézni. Félelmetes, főleg a magyarázat:
  " Bajnai hozzátette: ,,...az állampolgárok joggal várják az államtól Magyarország minden részén, a legkisebb településen, vagy éppen egy nagyvárosban, hogy szavatolja a biztonságot, tegyen meg mindent a rend védelme érdekében. Célunk, hogy a törvénytisztelő állampolgároknak ne lehessen oka a félelemre, sem származásuk, sem bizonyos csoportok megfélemlítő magatartása miatt."

  Ezek a rendőrök ezért, ott a Szabadságtéren semmit nem tettek, semmit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem egyenruha viselése miatt állítottak elő tüntetőket

Hanem azért, mert megtiltott rendezvényen vettek részt és ellenszegültek a rendőri intézkedésnek Tovább olvasom