Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Dávid Ibolya szócsatája Kunczéval a parlamentben

Nem szeretem, amikor valakinek akkor jön meg az esze, amikor különösebb tétje nincs és nem akkor használja, amikor kellene - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke Dávid Ibolya felszólalására reagálva.
Az MDF elnöke napirend előtti felszólalásában teljes nyilvánosságot kért a szabad demokrata minisztériumok átadásánál, szerinte ugyanis a párt jelenlegi és korábbi elnöke is fenyegető kijelentéseket tett a kilépéssel kapcsolatban, Kuncze Gábor például a koalíciós egyeztetésen készült jegyzeteinek nyilvánosságra hozatalával.

Vajon mi szerepelhet Kuncze Gábor jegyzeteiben, ha ennek kiadásával fenyegetik most a koalíciós partnert - tette fel a kérdést Dávid Ibolya, aki szerint egy tehetségtelenül megírt rossz színdarab az, amit most a koalíciós partnerek válságként előadnak, a címe pedig a Fogd a pénzt és fuss alapján, Fuss, de fogd a pénzt. Az MDF éppen ezért teljes nyilvánosságot kér majd a szabad demokrata tárcák átadás-átvételénél, illetve teljes nyilvánosságot kérnek az áprilisban megkötött szerződésekkel és megállapodásokkal kapcsolatban is - mondta az ellenzéki párt elnöke.

Az ellenzék feladata a mindenkori kormány ellenőrzése, az MDF most ezt teszi, nem hagyjuk hogy elfussanak a pénzzel - tette hozzá Dávid Ibolya. A kormány részéről senki nem akart reagálni, Kuncze Gábor viszont személyes érintettség révén szót kapott. Az SZDSZ korábbi elnöke lemondása óta most először szólalt fel a parlamentben.

Kuncze Gábor örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Dávid Ibolyát ennyire érdeklik jegyzetei, de mint mondta nem olyan részeket tartalmaznak, mint amire a pártelnök gondol. Kuncze Gábor a koalíciós egyeztetéseken készített jegyzeteit azután hozta szóba, hogy az SZDSZ próbálták bűnbakká tenni, holott a döntések közös megállapodásban születtek. Kuncze Gábor kritizálta Dávid Ibolyát, amiért ő még igazságügyi miniszterként sokszor nem szólalt meg olyan ügyekben, amikben ez szükséges lett volna. Kuncze utalt például a Fradi szurkolók rendbontására, aminek kapcsán csak annyit mondott Dávid Ibolya, hogy nem ért a focihoz.

"Annak idején, amikor Dávid Ibolya még kormányon volt, nem volt szava semmihez. Nagyon nem kedvelem, ha valakinek akkor jön meg az esze, amikor különösebb tétje nincsen és nem akkor használja amikor kellene - mondta Kuncze Gábor".

Olvasóink írták

 • 11. egy vélemény 2008. április 08. 15:20
  „Kuncze egy hiteles, őszinte, szókimondó ember.végre megszólalt .
  Csakhogy végre v.ki megmondta az igazat Ibolykának.”
 • 10. andrew28 2008. április 08. 14:16
  „a cikk után szabadon: Ibolyka úgylátszik nem csak a focihoz nem ért...”
 • 9. Feri 2008. április 08. 10:29
  „omen
  Most ugye nem a Kunczera gondolsz?!
  Ő az a kedves képviselő, aki liberális létére kigúnyolta az agyonvert fideszes képviselőt. Ő az aki bátorította a rendőröket függetlenül attól, hogy törvényesen jártak-e el vagy sem. Neki is köszönhetjük, hogy a magyar Magyarországon másodrendű állampolgár ha kisebbségekkel van vitája.
  Egyébként a vita másik résztvevőjéről sem túl jó a véleményem, de Kuncze Vicces Gábort ne nagyon dicsérgesd, mert ő egy szar alak!”
 • 8. onem 2008. április 08. 08:59
  „Egy normális, mértéktartó, józan és felelős gondolkodású embert ismertem az szdsz-ben, örülök, hogy ismét hallatja magát.”
 • 7. onem 2008. április 08. 08:59
  „Egy normális, mértéktartó, józan és felelős gondolkodású embert ismertem az szdsz-ben, örülök, hogy ismét hallatja magát.”
 • 6. onem 2008. április 08. 08:59
  „Egy normális, mértéktartó, józan és felelős gondolkodású embert ismertem az szdsz-ben, örülök, hogy ismét hallatja magát.”
 • 5. Józsika 2008. április 07. 17:20
  „Hűha! A jó mindenségit! Vihar van a biliben!”
 • 4. Sintér 2008. április 07. 16:43
  „Egyik kutya, a másik eb...”
 • 3. FJózsi 2008. április 07. 16:10
  „Kunczéval értek egyet. Dávid hol ide-,hol odacsapong. Szerintem az MDF ugyanúgy végóráját éli,mint az SZDSZ. A baj csak az, hogy a szadeszban vannak értékes politikusok, de az MDF-ben olyan ritka, mint a fehér holló.Még Csapodyt -mint hazait- becsülöm,a többiekért meg nem kár!”
 • 2. ANDRÁS 2008. április 07. 15:53
  „IBOLYKÁNKAT IDEJE VOLT ELRENDEZNI.AMIÓTA ELLENZÉKBEN NEM
  BÍR MÉNKÜ NAGY ESZÉVEL.HA MINISZTERKÉNT HASZNÁLTA VOLNA DE
  JÓ LETT VOLNA!GÓLIÁT SZERETNE LENNI,DE DÁVIDNAK IS CSEKÉLYKE!”
 • 1. csabazs 2008. április 07. 15:20
  „Legalább valaki végre megmondta a magáét D.I.-nak! Idelye volt! Anno annak idején sok mindenhez nem füzőtt hozzá semmit, inkább kitért a válasz elől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóka: a kormány kötelessége véget vetni a dermedtségnek

Az SZDSZ elnöke hétfőn közteherviselési reformot javasolt az Országgyűlésben. Szerinte az adófajták… Tovább olvasom